De ce hot-dog-ul de la Ikea este atât de ieftin?

16.03.2018
De ce hot-dog-ul de la Ikea este atât de ieftin?

Pentru mulți, magazinele Ikea înseamnă și o sursă bună de mâncare, nu doar un loc de unde își pot achiziționa articole pentru casă. Statisticile spun că unul din trei clienți vizitează Ikea doar pentru mâncare. Cel mai cunoscut produs alimentar al Ikea este celebrul hot-dog, ce se vinde în România la prețul de un leu (nr. 1,5 lei din 2018, 2 lei din 2022) 

De ce hot-dog-ul de la Ikea este atât de ieftin?

La întrebrea „De ce plătim atât de puțin pentru un hot-dog la Ikea?”, răspunsul este destul de complex. Înainte de toate, trebuie spus că aceasta este una dintre politicile Ikea, de a vinde în magazinele din întreaga lume hot-dogi foarte ieftini.

Jurnalistul suedez Malou von Sivers este unul dintre puținii ziariști care se poate mândri cu privilegiul de a-i fi luat un interviu lui Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea,  afaceristul care a decedat anul acesta. Jurnalistul și-a amintit filozofia businessman-ului suedez: „Clienții care nu au foarte mulți bani se află în centrul atenției magazinelor Ikea”.

De ce în Marea Britanie se conduce doar pe partea stângă?

Se pare că la un moment dat, consiliul de administrație al Ikea a decis să scumpească hot-dog-ul, întrucât compania înregistra pierderi serioase. Ingvar Kamprad s-a opus vehement. „Hot-dogii calzi, la preț bun, le oferă clienților un sentiment plăcut. Cel mai important lucru este ca oamenii să se reîntoarcă fericiți în magazinele noastre”, ar fi spus fondatorul Ikea, conform nordic.businessinsider.com.

În Suedia, țara de origine a lanțului Ikea, un hot-dog costă cinci coroane, ceea ce înseamnă aproximativ 50 de eurocenți. În România, un hot dog se vinde cu un leu, aproximativ 25 de eurocenți. În anul financiar 2017, Ikea România a anunțat că a vândut 2.951.102 de hot-dogi.

Curiozități despre Ikea:

Ikea

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot