De ce cartofii de la McDonald’s sunt mai buni decât cei de la KFC? Ce răspund oamenii de știință?

10.01.2019
De ce cartofii de la McDonald’s sunt mai buni decât cei de la KFC? Ce răspund oamenii de știință?

Când vine vorba despre cartofi prăjiți, majoritatea îi apreciază pe cei de la McDonald’s. De ce oare, acești cartofi sunt mult mai gustoși decât în oricare alt fast-food? Ce pun în cartofi cei de la Mc’Donald’s? Există vreun ingredient secret?

Cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai bine vândute produse al lanțului de restaurante fast-food McDonald’s. Dar, ce pun în cartofi de ies atât de gustoși? Oamenii de știință au aflat.

Crocanți la exterior și moi la interior, așa sunt cartofii prăjiți marca McDonald’s. Conform oamenilor de știință, se pare că mirosul ar putea fi responsabil pentru un procent de până la 90% din aroma percepută. Acest miros – și gustul care vine la pachet cu el – vine aproape exclusiv din uleiul în care sunt preparați cartofi prajiti.

Câți hamburgeri vinde McDonald’s pe secundă? Câte calorii are un hamburger?

Ca și majoritatea alimentelor prăjite, cartofii de la McDonald’s sunt gătiți în ulei de floarea soarelui. Aroma cartofilor provine din faptul că în ulei se pun ingrediente cum ar fi grăsimea (seu) de vită.

Printre alte ingrediente care se pun în cartofii marca McDonald’s se numără sare și zahăr (dextroză). În industria alimentară, echilibrul perfect al acestor ingrediente este cunoscut sub numele de „punctul fericirii”.

O singură porţie are 230 de calorii şi 11 grame de grăsime. Totuși, cel mai important lucru este un ingredient secret care pe site-ul oficial al companiei poartă denumirea de „aromă naturală și artificială”. Se pare că aroma conţine „grâu hidrolizat şi lapte hidrolizat ca ingrediente principale”.

În procesul de hidrolizare, proteinele din grâu şi lapte sunt eliminate cu apă, iar gustul rezultat dă o notă cărnoasă cartofilor prăjiţi.

Curiozități despre cartofi:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Întrebarea „De ce doar bărbații au voie să gătească sushi?” circulă des în spațiul public, însă ea pornește dintr-un amestec de mituri, jumătăți de adevăr și interpretări... citește tot
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
În anul 1998, Bill Morgan, un șofer de camion din Australia în vârstă de 37 de ani, părea să fie cel mai ghinionist om de pe planetă. În timp ce se afla la muncă, a fost implicat într-un... citește tot
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Filmul „Cravata Galbenă” prezintă extraordinara poveste a lui Sergiu Celibidache (1912-1996), unul dintre cei mai celebri și mai controversați dirijori ai secolului al XX-lea. Pelicula este... citește tot