De ce cartofii de la McDonald’s sunt mai buni decât cei de la KFC? Ce răspund oamenii de știință?

Claudiu Petrișor
10.01.2019
De ce cartofii de la McDonald’s sunt mai buni decât cei de la KFC? Ce răspund oamenii de știință?

Când vine vorba despre cartofi prăjiți, majoritatea îi apreciază pe cei de la McDonald’s. De ce oare, acești cartofi sunt mult mai gustoși decât în oricare alt fast-food? Ce pun în cartofi cei de la Mc’Donald’s? Există vreun ingredient secret?

Cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai bine vândute produse al lanțului de restaurante fast-food McDonald’s. Dar, ce pun în cartofi de ies atât de gustoși? Oamenii de știință au aflat.

Crocanți la exterior și moi la interior, așa sunt cartofii prăjiți marca McDonald’s. Conform oamenilor de știință, se pare că mirosul ar putea fi responsabil pentru un procent de până la 90% din aroma percepută. Acest miros – și gustul care vine la pachet cu el – vine aproape exclusiv din uleiul în care sunt preparați cartofi prajiti.

Câți hamburgeri vinde McDonald’s pe secundă? Câte calorii are un hamburger?

Ca și majoritatea alimentelor prăjite, cartofii de la McDonald’s sunt gătiți în ulei de floarea soarelui. Aroma cartofilor provine din faptul că în ulei se pun ingrediente cum ar fi grăsimea (seu) de vită.

Printre alte ingrediente care se pun în cartofii marca McDonald’s se numără sare și zahăr (dextroză). În industria alimentară, echilibrul perfect al acestor ingrediente este cunoscut sub numele de „punctul fericirii”.

O singură porţie are 230 de calorii şi 11 grame de grăsime. Totuși, cel mai important lucru este un ingredient secret care pe site-ul oficial al companiei poartă denumirea de „aromă naturală și artificială”. Se pare că aroma conţine „grâu hidrolizat şi lapte hidrolizat ca ingrediente principale”.

În procesul de hidrolizare, proteinele din grâu şi lapte sunt eliminate cu apă, iar gustul rezultat dă o notă cărnoasă cartofilor prăjiţi.

Curiozități despre cartofi:

Tags:
loading...
Inchide