David Popovici sau delfinul? Care este mai rapid pe distanța de 100 de metri?

17.08.2022
David Popovici sau delfinul? Care este mai rapid pe distanța de 100 de metri?

Românul David Popovici este cel mai rapid înotător din lume. Pe data de 14 august 2022, bucureșteanul a doborât recordul mondial la 100 de metri liber, la CE de natație de la Roma, Italia. David Popovici a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în anul 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi. 

David Popovici este rege al natației!” sau „Este singur pe planeta sa” sau „David este extraterestru” sunt doar câteva dintre elogiile aduse de marile publicații ale lumii pentru înotătorul român. Totuși, deși este cel mai rapid din lume, David nu i-a uimit pe toți românii. Astfel, pe Facebook, un bărbat pe nume Radu Cristescu a notat deloc impresionat de triumful lui David: „Și oricum, e cel mai rapid înotător om. Un delfin îl spulberă!”.

Site-ul shtiu.ro a dat frâu liber imaginației și și-a imaginat o cursă pe distanța de 100 de metri între David Popovici și… un delfin. Puțini sunt cei care știu că anumite specii de delfini sunt capabile să înoate cu viteze de până la 50 de km/h. Cercetătorii au studiat delfinii și au ajuns la concluzia că aceste animale ar putea înota și mai repede, dar sunt limitate de terminațile nervoase din coadă. Dacă înoată mult prea rapid, aceste animale simt durere, notează newscientist.com.

David versus delfin

La un calcul rapid, David a parcurs 100 de metri în 46,86 de secunde. Asta înseamnă că fabulosul sportiv român a înotat cu 7,83 de km/h. Așadar, o întrecere între David și un delfin ar fi nu doar inegală, ci o adevărată utopie. Un delfin este de șapte ori mai rapid decât cel mai rapid om din lume în apă.

„David știe cum să își păstreze ritmul și să își conserve energia. Asta îl face un înotător foarte bun și în proba de 200 de metri. Îmi amintește de Michael Phelps când era tânăr. Au un fizic asemănător. Este slab. Nu are multă masă musculară. Asta a spus și el: sunt o legendă slabă. Generează viteză, pentru că se reduce din greutate, iar acesta este cel mai bun mod să înoți. Nu trebuie să te folosești doar de putere” (Robert Bowman, antrenorul lui Michael Phelps)

Totuși, când vine vorba despre animale marine, peștele cu vela este „Regele”. Acesta atinge viteze de până la 110 de km/h, scrie digi-animalworld.tv. Peștele are pe spate o aripă imponzantă pe care o deschide când se simte amenințat și trăiește în apele subtropicale și tropicale ale oceanelor Atlantic, Indian și Pacific.

Curiozități despre delfini:

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot