Curiozități despre Bitcoin. Care a fost prima tranzacție cu Bitcoin?

29.12.2021
Curiozități despre Bitcoin. Care a fost prima tranzacție cu Bitcoin?

Bitcoin, celebra monedă virtuală, a cucerit lumea în câțiva ani. Tot mai multe tranzacții online sunt plătite în Bitcoin, moneda digitală care nu se bazeze pe bănci sau guverne, devenind un fenomen global într-un timp foarte scurt. Aceasta nouă tehnologie ar putea transforma în viitor diverse industrii, de la finanțe la asistență medicală.

Curiozități despre Bitcoin

1. Aproximativ 20% din totalul criptomonedei a fost pierdut definitiv. Potrivit companiei de cripto-date Chainalysis, aproximativ 20% din moneda digitală a fost pierdută sau este blocată în portofele care nu pot fi accesate. În prezent, această valoare este echivalentă a 3,76 milioane BTC, adică aproximativ 190 miliarde de USD. Trebuie specificat că aproximativ 1,1 milioane de BTC sunt deținute de creatorul monedei, Satoshi Nakamoto, care, potrivit unui consens, nu se va atinge niciodată de ele.

2. Brock Pierce a luat primul credit ipotecar în Bitcoin în 2019. Bărbatul, un antreprenor de succes, este prima persoană din lume care a contractat un credit ipotecar complet bazat pe această criptomonedă. El a adunat peste 3 milioane de BTC pentru a cumpăra o capelă renovată din Amsterdam, Olanda.

3. Până în prezent, au fost peste 668 de milioane de tranzacții în BTC. Potrivit Blockchain.com, numărul total de tranzacții în Bitcoin de la lansarea sa în 2009 a depășit 668 de milioane. Acest număr a crescut foarte mult în ultimii ani.

4. BTC are curs legal în El Salvador. Pe 7 septembrie 2021, El Salvador a devenit prima țară din lume care a acceptat Bitcoin ca mijloc legal de plată. Președintele țării, Nayib Bukele, a anunțat că această criptomonedă se alătură, dar nu va înlocui, dolarul american ca formă de plată.

5. Ultimul Bitcoin va fi extras în 2140. Creatorul monedei digitale a decis ca doar 21 milioane de Bitcoin să fie produși vreodată. În prezent, aproximativ 18,8 milioane de criptomonede au fost exploatate, deși, așa cum am văzut mai sus, unele dintre ele sunt deja pierdute. Numărul de Bitcoin care poate fi extras se reduce la jumătate la fiecare patru ani. Aceasta înseamnă că, deși aproape 90% din totalul Bitcoin posibil este deja în circulație, va mai dura aproximativ 120 de ani pentru a produce restul de 2,2 milioane de monede.

6. Prima tranzacție cu Bitcoin a însemnat plătirea unei pizza. Pe 22 mai 2010, Laszlo Hanyecz a plătit 10.000 BTC pentru două pizza Papa John’s, adică aproximativ 41 de dolari la acea vreme. Aceasta a fost prima tranzacție comercială cu Bitcoin.

7. În lume, există aproape 100.000 de milionari în BTC. Este dificil de știut cu siguranță câți milionari sau miliardari în Bitcoin sunt în lume, fiindcă portofelele sunt anonime, iar prețul criptomonedei fluctuează uneori dramatic. Cu toate acestea, potrivit unui site de specialitate, există în prezent aproximativ 100.000 de adrese cu BTC în valoare de 1 milion de dolari sau mai mult.

Ce este un bitcoin?

Bitcoin este un exemplu de monedă virtuală (criptomonedă) care a apărut, deloc surprinzător, în anul 2008, după ce a ieșit la suprafață felul în care băncile majore abuzau de banii creditorilor, înșelând clienți, manipulând sistemul și cerând sume ridicole. Pionierii Bitcoin-ului și-au dorit ca vânzătorul să fie cel aflat în controlul tranzacției, eliminând intermediarul, anulând dobânzile și făcând toate tranzacțiile transparente, pentru a evita corupția și a scădea costurile. Au creat un sistem decentralizat, în care puteai să îți controlezi fondurile și să știi mereu ce se întâmplă cu ele.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Cui nu-i plac drumețiile prin pădure, aerul curat, conectarea cu natura? Din păcate, o ieșire în natură este, de multe ori, periculoasă, iar cea mai mare primejdie o reprezintă animalele... citește tot
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Bruce Lee a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai rapizi oameni care au trăit pe Terra. Și nu rapid ca viteză de deplasare, ci rapid ca timp de reacție. Dar, cât de rapid era cel poreclit... citește tot