Cum știm care ciuperci sunt comestibile?

20.09.2022
Cum știm care ciuperci sunt comestibile?

Ciupercile sunt legume pe care omul le folosește în foarte multe mâncăruri, de la pizza până la tocănițele vânătorești. Familia fungi este al treilea mare regn și are peste 100.000 de specii cunoscute. Pentru că sunt sedentare, acestea nu pot practica fotosinteza, iar creșterea lor se datorează hrănirii cu substanțe organice. De-a lungul istoriei, oamenii le-au consumat, însă mulți au greșit în alegerea celor bune de mâncat și au sfârșit în mod tragic. Cum ne putem da seama care ciuperci sunt comestibile?

Beneficiul consumului de ciuperci

ciuperci

Ciupercile comestibile au devenit foarte populare în meniul zilnic al omului. Acestea au o multitudine de beneficii, având în principal un aport caloric important. Conțin o serie de nutrienți, fiind un real suport terapeutic. Totodată, asigură o digestie eficientă, fiind un ajutor în creșterea imunității, scad riscul de boli cronice de la nivelul intestinului și reduc semnificativ anumite tipuri de cancer.

Cele mai sănătoase și consumate ciuperci se numesc „Champignon” sau Agaricus Bisporus. Din rândul ciupercilor, acestea au cel mai ridicat nivel de beneficii asupra organismului. Au rolul de a stimula și crește energia. Sunt folosite în foarte mâncăruri, printre care: pizza, orez cu ciuperci, sarmale vegetale sau paste cu ciuperci. Al doilea tip de ciuperci consumate frecvent poartă denumirea de Miitake și Shiitake. Cele din urmă sunt utilizate în bucătăria asiatică, precum pui cu tăiței și ciuperci sau ramen.

Cum ne putem da seama care sunt comestibile?

Cultivatorul de ciuperci este acea persoană avizată care se angajează în creșterea și cultivarea acestora. El trebuie să cunoască diferențele dintre cele otrăvitoare și cele bune de a fi mâncate. Pentru cultivarea în aer liber, trebuie luat în considerare alegerea locației și a sezonului.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Întrebarea „De ce doar bărbații au voie să gătească sushi?” circulă des în spațiul public, însă ea pornește dintr-un amestec de mituri, jumătăți de adevăr și interpretări... citește tot
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
În anul 1998, Bill Morgan, un șofer de camion din Australia în vârstă de 37 de ani, părea să fie cel mai ghinionist om de pe planetă. În timp ce se afla la muncă, a fost implicat într-un... citește tot
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Filmul „Cravata Galbenă” prezintă extraordinara poveste a lui Sergiu Celibidache (1912-1996), unul dintre cei mai celebri și mai controversați dirijori ai secolului al XX-lea. Pelicula este... citește tot