Cum știm care ciuperci sunt comestibile?

20.09.2022
Cum știm care ciuperci sunt comestibile?

Ciupercile sunt legume pe care omul le folosește în foarte multe mâncăruri, de la pizza până la tocănițele vânătorești. Familia fungi este al treilea mare regn și are peste 100.000 de specii cunoscute. Pentru că sunt sedentare, acestea nu pot practica fotosinteza, iar creșterea lor se datorează hrănirii cu substanțe organice. De-a lungul istoriei, oamenii le-au consumat, însă mulți au greșit în alegerea celor bune de mâncat și au sfârșit în mod tragic. Cum ne putem da seama care ciuperci sunt comestibile?

Beneficiul consumului de ciuperci

ciuperci

Ciupercile comestibile au devenit foarte populare în meniul zilnic al omului. Acestea au o multitudine de beneficii, având în principal un aport caloric important. Conțin o serie de nutrienți, fiind un real suport terapeutic. Totodată, asigură o digestie eficientă, fiind un ajutor în creșterea imunității, scad riscul de boli cronice de la nivelul intestinului și reduc semnificativ anumite tipuri de cancer.

Cele mai sănătoase și consumate ciuperci se numesc „Champignon” sau Agaricus Bisporus. Din rândul ciupercilor, acestea au cel mai ridicat nivel de beneficii asupra organismului. Au rolul de a stimula și crește energia. Sunt folosite în foarte mâncăruri, printre care: pizza, orez cu ciuperci, sarmale vegetale sau paste cu ciuperci. Al doilea tip de ciuperci consumate frecvent poartă denumirea de Miitake și Shiitake. Cele din urmă sunt utilizate în bucătăria asiatică, precum pui cu tăiței și ciuperci sau ramen.

Cum ne putem da seama care sunt comestibile?

Cultivatorul de ciuperci este acea persoană avizată care se angajează în creșterea și cultivarea acestora. El trebuie să cunoască diferențele dintre cele otrăvitoare și cele bune de a fi mâncate. Pentru cultivarea în aer liber, trebuie luat în considerare alegerea locației și a sezonului.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cel mai ghinionist om din lume? Poate… Povestea lui William Sokolin, omul care a spart din greșeală o sticlă de Château Margaux din 1787 în valoare de 500.000 de dolari
Cel mai ghinionist om din lume? Poate… Povestea lui William Sokolin, omul care a spart din greșeală o sticlă de Château Margaux din ...
În lumea vinurilor, unele povești nu doar că uimesc — ele rămân întipărite în memoria colectivă ca lecții despre fragilitate, pasiune și, uneori, chiar de ironie a sorții. O astfel de... citește tot
Cel mai de temut asasin al mafiei. Soția sa: „Am fost măritată cu cel mai mare asasin și habar nu am avut”
Cel mai de temut asasin al mafiei. Soția sa: „Am fost măritată cu cel mai mare asasin și habar nu am avut”
Richard Kuklinski, cunoscut sub porecla „Omul de gheață” („The Iceman”), este una dintre cele mai înfiorătoare figuri din istoria criminalității organizate americane. La exterior,... citește tot
Se scumpesc TOATE! Ce măsuri fiscale propun parlamentarii?
Se scumpesc TOATE! Ce măsuri fiscale propun parlamentarii?
Se anunță vremuri grele pentru români, indiferent de domeniul lor de activitate. Coaliția PSD-PNL-USR-UDMR pregătește un pachet de măsuri dure: creșteri de taxe și reduceri bugetare în... citește tot