Cum și unde să-ți găsești al doilea job

22.02.2022
Cum și unde să-ți găsești al doilea job

Dacă te întrebi ce să faci pentru a-ți suplimenta veniturile, există posibilitatea de a-ți căuta un job pe lângă cel pe care îl ai în prezent. Pentru a face acest lucru, te poți gândi la proiecte part-time, din timpul liber. Poate fi solicitant, însă poți găsi un job project-based în care poți lucra chiar și de acasă, mai ales dacă ai anumite abilități pe care le poți folosi și transfera de la jobul curent către o altă meserie pe care să o practici folosind aceleași competențe și aptitudini. E bine de știut că pe piață există oferte de astfel de joburi pe care să le practici.

Potrivit legii, un salariat are dreptul de a munci pentru o companie în regim full-time, dar și dreptul de a-și găsi un alt job în regim part-time, atâta timp cât este transparent și comunică angajatorului că are un alt job.

Iată mai jos câteva domenii în care poți să lucrezi dacă vrei să ai două joburi în paralel. Poți avea două joburi part-time, de exemplu.

IT și tehnologie

Dacă ești programator, poți căuta un al doilea job care să-ți suplimenteze veniturile lucrând de acasă. Poți dezvolta diverse website-uri și aplicații, utilizând aceleași abilități pe care le ai la jobul de zi cu zi. Poți încasa veniturile cu plata pe oră, stabilind un preț care să fie în acord cu piața, dar și cu abilitățile tale, sau poți să încasezi pe proiect, atunci când finalizezi și livrezi un proiect cap-coadă.

Copywriting și redactarea de articole

Dacă lucrezi în domeniul marketingului și ai investit în abilitățile tale de a redacta articole, poți face acest lucru și pentru alte companii și firme, monetizând astfel abilitățile tale dobândite la jobul curent. Alege niște domenii în care te specializezi – de exemplu, poți scrie articole despre frumusețe, sănătate, domeniul economic, carieră, artă. Ține cont de pasiunile tale și de experiența ta de viață, dar și de cerințele de pe piață. Te poți inspira, de exemplu, din acest articol.

Contabilitate

Dacă ești un contabil cu experiență, poți tarifa pe oră și poți face mai mulți bani, în acest mod. Poți gestiona mai multe firme în același timp, cărora le poți gestiona contabilitatea primară, iar astfel poți fi remunerat cu plata pe oră, pentru a face același job în care ai dobândit deja suficientă experiență de lucru.

Project management

Dacă ești manager de proiect și ai abilități bune de organizare a taskurilor și a timpului, poți să-ți folosești aceste abilități și pentru a lucra în alt domeniu. Această meserie presupune să fii bine organizat și empatic, să-ți gestionezi bine timpul, să poți coordona mai multe sarcini de lucru în paralel și să poți gestiona cât mai bine taskurile unei echipe de programatori, de exemplu.

Resurse umane

Dacă lucrezi în domeniul resurselor umane, poți să-ți gestionezi mai bine timpul și să preiei și proiecte de freelancing în recrutare. Poți găsi oamenii potriviți pentru rolurile potrivite. Ai nevoie să ai o rețea mai bogată de cunoștințe și să poți recomanda oamenii potriviți atunci când se caută specialiști. Pe lângă jobul pe care îl ai în prezent, în departamentul de resurse umane, poți să preiei proiecte în paralel, pe care să le îndeplinești cu succes de acasă.

Foto: Olia Danilevich / Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot