Cum se gătește carnea de vită? Care este secretul?

21.08.2023
Cum se gătește carnea de vită? Care este secretul?

Carnea de vită este printre cele mai consumate cărnuri din lume. Aceasta poate fi preparată în diferite feluri, în funcție de preferințele personale. Dacă este gătită la cuptor, bucătarii profesioniști recomandă să se țină cont de câteva aspecte pentru a avea o carne perfectă.

Cât trebuie ținută la cuptor carnea de vită?

Carnea de vită este preparată în funcție de preferințele personale. Unele persoane o doresc mai crudă, în timp ce altele o vor bine pătrunsă. Iată cum trebuie gătită la cuptor carnea de vită astfel încât să iasă așa cum vă doriți.

Rare (sângeriu): aceasta trebuie ținută, în cuptor, la o temperatură în interior între 50 și 52 de grade Celsius pentru aproximativ 10-15 minute pentru o bucată de 500 de grame.

Medium Rare (medium sângeriu): carnea trebuie să aibă în interior o temperatură între 55 și 57 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 minute pentru o bucată de 500 de grame.

Medium (punct roz): aceasta trebuie ținută, în cuptor, la o temperatură, în interior, între 63 și 68 de grade Celsius pentru aproximativ 20-25 minute pentru o bucată de 500 de grame.

Medium Well (bine pătrunsă, cu o mică urmă de roz): aceasta trebuie ținută, în cuptor, la o temperatură, în interior, între 71 și 74 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 minut pentru o bucată de 500 de grame.

Well Done (foarte bine pătrunsă): carnea trebuie să aibă în interior o temperatură de peste 76 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 minute pentru o bucată de 500 de grame.

Trebuie precizat că aceste indicații pot suferi modificări în funcție de preferințele personale, dar și de grosimea cărnii de vită, precum și a cuptorului folosit. Specialiștii în gastronomie recomandă folosirea unui termometru pentru a verifica temperatura din interior a cărnii, astfel încât să se obțină preparatul dorit.

După ce este scoasă din cuptor, carnea de vită trebuie lăsată să se odihnească un pic de timp pentru ca sucurile interioare să se distribuie uniform. În felul acesta carnea va deveni mai fragedă și mai gustoasă. Poftă bună!

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Se pune sau nu ulei în apa în care fierbem pastele?
Se pune sau nu ulei în apa în care fierbem pastele?
Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări din bucătăriile românilor și nu numai. Mulți oameni, fie din obișnuință, fie din convingerea că astfel pastele nu se mai lipesc,... citește tot
Ar putea Putin să intre în Uniunea Europeană pentru întâlnirea cu Trump de la Budapesta?
Ar putea Putin să intre în Uniunea Europeană pentru întâlnirea cu Trump de la Budapesta?
După discuția telefonică dintre Trump și Putin, se pare că cei doi lideri ar fi decis să se întâlnească la Budapesta pentru a tranșa pacea din Ucraina. Când? În viitorul apropiat. Ar... citește tot
De ce berea Guinness nu este atât de acidulată? Ce rol are bila din cutie?
De ce berea Guinness nu este atât de acidulată? Ce rol are bila din cutie?
Dacă ai deschis vreodată o doză de bere Guinness, probabil ai observat un sunet diferit față de alte beri și poate chiar o mică bilă în interior. Mulți se întreabă de ce această bere... citește tot