Cum se gătește carnea de vită? Care este secretul?

21.08.2023
Cum se gătește carnea de vită? Care este secretul?

Carnea de vită este printre cele mai consumate cărnuri din lume. Aceasta poate fi preparată în diferite feluri, în funcție de preferințele personale. Dacă este gătită la cuptor, bucătarii profesioniști recomandă să se țină cont de câteva aspecte pentru a avea o carne perfectă.

Cât trebuie ținută la cuptor carnea de vită?

Carnea de vită este preparată în funcție de preferințele personale. Unele persoane o doresc mai crudă, în timp ce altele o vor bine pătrunsă. Iată cum trebuie gătită la cuptor carnea de vită astfel încât să iasă așa cum vă doriți.

Rare (sângeriu): aceasta trebuie ținută, în cuptor, la o temperatură în interior între 50 și 52 de grade Celsius pentru aproximativ 10-15 minute pentru o bucată de 500 de grame.

Medium Rare (medium sângeriu): carnea trebuie să aibă în interior o temperatură între 55 și 57 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 minute pentru o bucată de 500 de grame.

Medium (punct roz): aceasta trebuie ținută, în cuptor, la o temperatură, în interior, între 63 și 68 de grade Celsius pentru aproximativ 20-25 minute pentru o bucată de 500 de grame.

Medium Well (bine pătrunsă, cu o mică urmă de roz): aceasta trebuie ținută, în cuptor, la o temperatură, în interior, între 71 și 74 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 minut pentru o bucată de 500 de grame.

Well Done (foarte bine pătrunsă): carnea trebuie să aibă în interior o temperatură de peste 76 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 minute pentru o bucată de 500 de grame.

Trebuie precizat că aceste indicații pot suferi modificări în funcție de preferințele personale, dar și de grosimea cărnii de vită, precum și a cuptorului folosit. Specialiștii în gastronomie recomandă folosirea unui termometru pentru a verifica temperatura din interior a cărnii, astfel încât să se obțină preparatul dorit.

După ce este scoasă din cuptor, carnea de vită trebuie lăsată să se odihnească un pic de timp pentru ca sucurile interioare să se distribuie uniform. În felul acesta carnea va deveni mai fragedă și mai gustoasă. Poftă bună!

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot