Cum se gătește carnea de vită? Care este secretul?

21.08.2023
Cum se gătește carnea de vită? Care este secretul?

Carnea de vită este printre cele mai consumate cărnuri din lume. Aceasta poate fi preparată în diferite feluri, în funcție de preferințele personale. Dacă este gătită la cuptor, bucătarii profesioniști recomandă să se țină cont de câteva aspecte pentru a avea o carne perfectă.

Cât trebuie ținută la cuptor carnea de vită?

Carnea de vită este preparată în funcție de preferințele personale. Unele persoane o doresc mai crudă, în timp ce altele o vor bine pătrunsă. Iată cum trebuie gătită la cuptor carnea de vită astfel încât să iasă așa cum vă doriți.

Rare (sângeriu): aceasta trebuie ținută, în cuptor, la o temperatură în interior între 50 și 52 de grade Celsius pentru aproximativ 10-15 minute pentru o bucată de 500 de grame.

Medium Rare (medium sângeriu): carnea trebuie să aibă în interior o temperatură între 55 și 57 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 minute pentru o bucată de 500 de grame.

Medium (punct roz): aceasta trebuie ținută, în cuptor, la o temperatură, în interior, între 63 și 68 de grade Celsius pentru aproximativ 20-25 minute pentru o bucată de 500 de grame.

Medium Well (bine pătrunsă, cu o mică urmă de roz): aceasta trebuie ținută, în cuptor, la o temperatură, în interior, între 71 și 74 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 minut pentru o bucată de 500 de grame.

Well Done (foarte bine pătrunsă): carnea trebuie să aibă în interior o temperatură de peste 76 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 minute pentru o bucată de 500 de grame.

Trebuie precizat că aceste indicații pot suferi modificări în funcție de preferințele personale, dar și de grosimea cărnii de vită, precum și a cuptorului folosit. Specialiștii în gastronomie recomandă folosirea unui termometru pentru a verifica temperatura din interior a cărnii, astfel încât să se obțină preparatul dorit.

După ce este scoasă din cuptor, carnea de vită trebuie lăsată să se odihnească un pic de timp pentru ca sucurile interioare să se distribuie uniform. În felul acesta carnea va deveni mai fragedă și mai gustoasă. Poftă bună!

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot