Cum să faci cea mai bună friptură de miel la cuptor?

14.04.2023
Cum să faci cea mai bună friptură de miel la cuptor?

Paștele este cea mai importantă sărbătoare creștină. Învierea lui Iisus Hristos este celebrată cum se cuvine în toate casele credincioșilor. După o lungă perioadă de post, oamenii pot mânca ceea ce își doresc iar de pe masa de Paște nu lipsește carnea. Friptura de miel este cea preferată de majoritatea românilor, astfel că în rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă la cuptor care va satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Friptura de miel reprezintă felul principal de mâncare pentru majoritatea creștinilor în ziua de Paște. Acolo unde vremea o permite, cei mai mulți aleg să prepare carnea la grătar, însă unii o preferă la cuptor.

Cea mai bună friptură de miel la cuptor

Ingrediente:

Mod de preparare

Pentru început se spală pulpa de miel și se șterge cu un șervețel de hârtie. Se curăță usturoiul de coajă și se taie feliuțe. După aceea, se ia un cuțit și se fac mai multe găuri în carne în care sunt adăugate bucățelele de usturoi.

Toată pulpa de miel se freacă cu sare și piper și este unsă, ulterior, cu ulei de măsline. Aceasta este așezată în tava care inițial a fost și ea unsă cu ulei. Mai este adăugat paharul de vin și cana cu apă și câteva crenguțe de rozmarin pe deasupra pentru un surplus de aromă.

După aceea, tava este acoperită cu o folie de aluminiu și este introdusă într-un cuptor preîncălzit. După 30 de minute, tava este scoasă iar pulpa de miel este întoarsă pe partea cealaltă și mai stă încă 30 de minute în cuptor. După această perioadă de timp, carnea este scoasă din nou iar în tavă sunt adăugați cartofii întregi, în coajă, care au fost spălați în prealabil.

Toată compoziția este introdusă în cuptor pentru încă 30 de minute, iar la final se ia folia de aluminiu și se mai lasă încă o jumătate de oră pentru ca friptura de miel să se rumenească. Trebuie precizat că sosul din tavă trebuie să nu scadă, iar dacă acest lucru se întâmplă se mai adaugă apă amestecată cu vin. Cât timp se află la cuptor este bine ca pulpa să mai fie unsă, din când în când, cu pensula cu sosul din tavă.

După ce carnea s-a rumenit, aceasta poate fi scoasă și servită. Poftă bună!

Foto: youtube.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Cui nu-i plac drumețiile prin pădure, aerul curat, conectarea cu natura? Din păcate, o ieșire în natură este, de multe ori, periculoasă, iar cea mai mare primejdie o reprezintă animalele... citește tot
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Bruce Lee a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai rapizi oameni care au trăit pe Terra. Și nu rapid ca viteză de deplasare, ci rapid ca timp de reacție. Dar, cât de rapid era cel poreclit... citește tot