Cum să faci cea mai bună friptură de miel la cuptor?

14.04.2023
Cum să faci cea mai bună friptură de miel la cuptor?

Paștele este cea mai importantă sărbătoare creștină. Învierea lui Iisus Hristos este celebrată cum se cuvine în toate casele credincioșilor. După o lungă perioadă de post, oamenii pot mânca ceea ce își doresc iar de pe masa de Paște nu lipsește carnea. Friptura de miel este cea preferată de majoritatea românilor, astfel că în rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă la cuptor care va satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Friptura de miel reprezintă felul principal de mâncare pentru majoritatea creștinilor în ziua de Paște. Acolo unde vremea o permite, cei mai mulți aleg să prepare carnea la grătar, însă unii o preferă la cuptor.

Cea mai bună friptură de miel la cuptor

Ingrediente:

Mod de preparare

Pentru început se spală pulpa de miel și se șterge cu un șervețel de hârtie. Se curăță usturoiul de coajă și se taie feliuțe. După aceea, se ia un cuțit și se fac mai multe găuri în carne în care sunt adăugate bucățelele de usturoi.

Toată pulpa de miel se freacă cu sare și piper și este unsă, ulterior, cu ulei de măsline. Aceasta este așezată în tava care inițial a fost și ea unsă cu ulei. Mai este adăugat paharul de vin și cana cu apă și câteva crenguțe de rozmarin pe deasupra pentru un surplus de aromă.

După aceea, tava este acoperită cu o folie de aluminiu și este introdusă într-un cuptor preîncălzit. După 30 de minute, tava este scoasă iar pulpa de miel este întoarsă pe partea cealaltă și mai stă încă 30 de minute în cuptor. După această perioadă de timp, carnea este scoasă din nou iar în tavă sunt adăugați cartofii întregi, în coajă, care au fost spălați în prealabil.

Toată compoziția este introdusă în cuptor pentru încă 30 de minute, iar la final se ia folia de aluminiu și se mai lasă încă o jumătate de oră pentru ca friptura de miel să se rumenească. Trebuie precizat că sosul din tavă trebuie să nu scadă, iar dacă acest lucru se întâmplă se mai adaugă apă amestecată cu vin. Cât timp se află la cuptor este bine ca pulpa să mai fie unsă, din când în când, cu pensula cu sosul din tavă.

După ce carnea s-a rumenit, aceasta poate fi scoasă și servită. Poftă bună!

Foto: youtube.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce se întâmplă cu albinele bătrâne, „pensionarele” stupului? Ele nu sunt inutile nici în ultimele zile de viață
Ce se întâmplă cu albinele bătrâne, „pensionarele” stupului? Ele nu sunt inutile nici în ultimele zile de viață
Când o albină este bătrână, devine „pensionară” a stupului. După 6 săptămâni de viață, albinele lucrătoare, epuizate de zboruri, nu mai pot colecta nectar și trec la sarcini mai... citește tot
Papa Leon al XIV-lea seamănă leit cu Papa Leon al XIII-lea
Papa Leon al XIV-lea seamănă leit cu Papa Leon al XIII-lea
În istoria pontificală, rar se întâmplă ca doi papi, separați de generații, să fie comparați nu doar prin idei, ci și prin înfățișare. Totuși, odată cu alegerea recentă a Papei Leon... citește tot
De ce unii dintre japonezi dorm pe jos?
De ce unii dintre japonezi dorm pe jos?
Cultura japoneză este adesea fascinantă pentru restul lumii, plină de tradiții care au rezistat trecerii timpului. Una dintre cele mai interesante practici este aceea că mulți japonezi aleg să... citește tot