Cum să faci cea mai bună friptură de miel la cuptor?

14.04.2023
Cum să faci cea mai bună friptură de miel la cuptor?

Paștele este cea mai importantă sărbătoare creștină. Învierea lui Iisus Hristos este celebrată cum se cuvine în toate casele credincioșilor. După o lungă perioadă de post, oamenii pot mânca ceea ce își doresc iar de pe masa de Paște nu lipsește carnea. Friptura de miel este cea preferată de majoritatea românilor, astfel că în rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă la cuptor care va satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Friptura de miel reprezintă felul principal de mâncare pentru majoritatea creștinilor în ziua de Paște. Acolo unde vremea o permite, cei mai mulți aleg să prepare carnea la grătar, însă unii o preferă la cuptor.

Cea mai bună friptură de miel la cuptor

Ingrediente:

Mod de preparare

Pentru început se spală pulpa de miel și se șterge cu un șervețel de hârtie. Se curăță usturoiul de coajă și se taie feliuțe. După aceea, se ia un cuțit și se fac mai multe găuri în carne în care sunt adăugate bucățelele de usturoi.

Toată pulpa de miel se freacă cu sare și piper și este unsă, ulterior, cu ulei de măsline. Aceasta este așezată în tava care inițial a fost și ea unsă cu ulei. Mai este adăugat paharul de vin și cana cu apă și câteva crenguțe de rozmarin pe deasupra pentru un surplus de aromă.

După aceea, tava este acoperită cu o folie de aluminiu și este introdusă într-un cuptor preîncălzit. După 30 de minute, tava este scoasă iar pulpa de miel este întoarsă pe partea cealaltă și mai stă încă 30 de minute în cuptor. După această perioadă de timp, carnea este scoasă din nou iar în tavă sunt adăugați cartofii întregi, în coajă, care au fost spălați în prealabil.

Toată compoziția este introdusă în cuptor pentru încă 30 de minute, iar la final se ia folia de aluminiu și se mai lasă încă o jumătate de oră pentru ca friptura de miel să se rumenească. Trebuie precizat că sosul din tavă trebuie să nu scadă, iar dacă acest lucru se întâmplă se mai adaugă apă amestecată cu vin. Cât timp se află la cuptor este bine ca pulpa să mai fie unsă, din când în când, cu pensula cu sosul din tavă.

După ce carnea s-a rumenit, aceasta poate fi scoasă și servită. Poftă bună!

Foto: youtube.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot