Cum să faci cea mai bună friptură de miel la cuptor?

14.04.2023
Cum să faci cea mai bună friptură de miel la cuptor?

Paștele este cea mai importantă sărbătoare creștină. Învierea lui Iisus Hristos este celebrată cum se cuvine în toate casele credincioșilor. După o lungă perioadă de post, oamenii pot mânca ceea ce își doresc iar de pe masa de Paște nu lipsește carnea. Friptura de miel este cea preferată de majoritatea românilor, astfel că în rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă la cuptor care va satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Friptura de miel reprezintă felul principal de mâncare pentru majoritatea creștinilor în ziua de Paște. Acolo unde vremea o permite, cei mai mulți aleg să prepare carnea la grătar, însă unii o preferă la cuptor.

Cea mai bună friptură de miel la cuptor

Ingrediente:

Mod de preparare

Pentru început se spală pulpa de miel și se șterge cu un șervețel de hârtie. Se curăță usturoiul de coajă și se taie feliuțe. După aceea, se ia un cuțit și se fac mai multe găuri în carne în care sunt adăugate bucățelele de usturoi.

Toată pulpa de miel se freacă cu sare și piper și este unsă, ulterior, cu ulei de măsline. Aceasta este așezată în tava care inițial a fost și ea unsă cu ulei. Mai este adăugat paharul de vin și cana cu apă și câteva crenguțe de rozmarin pe deasupra pentru un surplus de aromă.

După aceea, tava este acoperită cu o folie de aluminiu și este introdusă într-un cuptor preîncălzit. După 30 de minute, tava este scoasă iar pulpa de miel este întoarsă pe partea cealaltă și mai stă încă 30 de minute în cuptor. După această perioadă de timp, carnea este scoasă din nou iar în tavă sunt adăugați cartofii întregi, în coajă, care au fost spălați în prealabil.

Toată compoziția este introdusă în cuptor pentru încă 30 de minute, iar la final se ia folia de aluminiu și se mai lasă încă o jumătate de oră pentru ca friptura de miel să se rumenească. Trebuie precizat că sosul din tavă trebuie să nu scadă, iar dacă acest lucru se întâmplă se mai adaugă apă amestecată cu vin. Cât timp se află la cuptor este bine ca pulpa să mai fie unsă, din când în când, cu pensula cu sosul din tavă.

După ce carnea s-a rumenit, aceasta poate fi scoasă și servită. Poftă bună!

Foto: youtube.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising