Cum se face un zmeu? Care sunt pașii?

12.07.2021
Cum se face un zmeu? Care sunt pașii?

Când sunt mici, copiii sunt fascinați de jucării de tot felul. Totodată, aceștia sunt dependenți de părinți și caută să obțină cât mai multă atenție din partea lor. O modalitate prin care poți petrece timp de calitate cu micuțul tău este să te joci cu el în aer liber, iar realizarea unui zmeu este întotdeauna distractivă.

Cum se face un zmeu?

Pentru a face un zmeu trebuie urmați mai mulți pași, însă nu este nimic dificil. Ca de obicei, există mai multe modele, unele mai complicate ca altele, însă noi vă vom prezenta o variantă ușoară, clasică, pe care o puteți face fără probleme acasă. Este indicat ca atunci când decideți să faceți un zmeu să îl faceți împreună cu copilul dumneavoastră, în felul acesta veți petrece momente de neuitat atât pentru dumneavoastră cât și pentru cel mic.

Pași de urmat pentru a realiza un zmeu clasic:

Pentru a realiza un zmeu veți avea nevoie de: două bețe subțiri, o panglică, o sfoară, o foarfecă, o pungă de plastic sau o hârtie A4 (de preferat cartonată).

1. Primul pas este să realizezi cadrul zmeului. Acesta se face din două bețe subțiri, legate cu sfoară în formă de cruce.

2. Se ia foarfeca și se taie punga de plastic sau hârtia A4 în formă romboidală. Ulterior, aceasta se leagă de cadrul de bețe, la toate cele patru capete.

3. În pasul următor se ia o bucată de ață și se leagă de marginile aripilor zmeului. Pentru a fi mai preciși, ața se leagă de cadrul de bețe. Apoi, cele două fire sunt legate împreună de către o sfoară mai lungă exact ca în imaginea de mai jos.

4. La capătul zmeului se adaugă o panglică pentru un efect artistic, dar și pentru un echilibru mai bun.

Aceștia sunt cei patru pași magici pentru realizarea unui zmeu clasic. Efectul muncii dumneavoastră se va vedea imediat ce îl veți pune în mișcare, în aer liber. Copilul dumneavoastră se va juca și va fi fericit, iar dumneavoastră veți fi încântat de bucuria lui.

Trebuie specificat faptul că puteți alege să faceți și avioane de hârtie cu copilul dumneavoastră. Din nefericire, avioanele de hârtie nu zboară atât de mult pe cât și-ar dori cei mici. Modalitatea ca un avion să zboare cât mai mult ține foarte mult de tehnica de împăturire a hârtiei.

Foto: Pexels.com și casepractice.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot