Nod la cravată. Cum se face nodul la cravată?

08.02.2021
Nod la cravată. Cum se face nodul la cravată?

Cum se face nodul la cravată?

Nodul la cravată este una dintre provocările bărbaților care vor să îmbracă office. Celebrul nod este nodul oriental, cunoscut sub numele de nod simplu. Acesta este ușor de legat și necesită doar o cantitate relativ mică de material. Cu puțină dexteritate, acest nod se poate face în mai puțin de un minut.

Trebuie efectuată doar o întoarcere orizontală folosind capătul gros al cravatei. Fără mișcări fanteziste sau confuze. Este o manieră lejeră folosită pentru afaceri, casual, social sau alte tipuri de ocazii relaxante.

Deși este simplu de făcut, acest nod nu este foarte cunoscut în Occident. Este popular în Asia (în special China) și unul dintre motivele pentru aceasta ar putea fi modul în care Occidentul este obișnuit cu nodurile cu patru mâini, „auto-eliberate”. Aceste noduri pot fi dezlegate printr-o singură tragere de cravată. Deci acesta este dezavantajul nodului oriental.

Un alt lucru de remarcat este că acest nod este asimetric, conceput să se aplece spre capătul activ al cravatei. Și, având o dimensiune compactă, poate fi destul de mic atunci când este strâns. Dar tocmai asta îl face nodul perfect pentru bărbații cu fețe înguste și bărbații mai înalți care au nevoie de o lungime suplimentară. Funcționează cel mai bine în special cu cravate groase.

Atenție la lungimea cravatei

În anii ’30, cravatele erau foarte scurte, fie se opreau la buric, fie nu reușeau să ajungă la talie. Cravatele din zilele noastre sunt în mod normal legate mai mult, dar de reținut faptul că nu ar trebui să depășească talia, deoarece astfel evidențiază fața.

Fața, nu trunchiul, ar trebui să fie „încadrată” de cravată în cel mai bun mod posibil. Doar porțiunea superioară a cravatei trebuie văzută. Acest lucru este important mai ales atunci când este acoperită parțial de o jachetă. Dacă cravata se apropie nasturi sau partea superioară a jachetei, va părea ciudat. În felul acesta se vor pierde câteva puncte elegante.

Cum se face nodul la cravată? Pas cu Pas

1. Puneți cravata în jurul gulerului cu cusătura orientată spre interior și capătul gros din stânga, cu doi sau trei centimetri mai jos decât poziția finală dorită.

2. Aduceți capătul gros orizontal în partea din față a capătului îngust, apoi treceți-l înapoi orizontal în spatele capătului îngust.

3. Treceți din nou capătul gros peste partea din față a nodului de la stânga la dreapta.

4. Acum treceți din nou capătul gros în spatele nodului orizontal de la dreapta la stânga.

5. Treceți din nou capătul gros peste partea din față a nodului de la stânga la dreapta.

6. Glisați un deget sub această a treia buclă orizontală.

7. Aduceți vârful capătului gros sub bucla din jurul gulerului și încărcați-l în spatele nodului, în jos peste partea din față a nodului și prin cea de-a treia buclă orizontală.

8. Trageți capătul gros prin bucla orizontală și fixați-l în jos. Reglați cravata ținând nodul într-o mână și trăgând ușor de capătul îngust cu cealaltă.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot