Cum să treci peste o despărțire?

02.09.2021
Cum să treci peste o despărțire?

Dacă citești acest material, cel mai probabil, tocmai ce ai trecut printr-o despărțire. Durerea este mare și simți că lucrurile nu mai au nicio logică pentru tine. Lumea se scufundă, viitorul tău pare mai sumbru ca niciodată și nu se mai vede lumina de la capătul tunelului. Cu toate acestea, există metode prin care să treci peste o despărțire, indiferent cât de dureroasă ar fi fost.

Cum să treci peste o despărțire?

Trebuie specificat de la bun început că fiecare persoană iubește într-un fel propriu și ca atare și durerea se va se va manifesta diferit. Specialiștii în psihologia umană, după mai multe observări, au ajuns la concluzia că există câteva metode prin care se poate trece peste o despărțire și reveni la o viață normală.

Cum se simte o despărțire?

Trecerea peste o relație în care s-au investit sentimente și emoții este grea. Nimic nu mai are sens și există senzația de sufocare. Specialiștii în domeniu, consideră că fiecare persoană suferă diferit, însă etapele durerii sunt la fel pentru toată lumea.

Etapele emoționale a unei despărțiri sunt:

Toate aceste procese vor ajuta persoana în cauză să se dezvolte mental și spiritual și să fie pregătită pentru ceea ce viața îi va pune în cale.

Ce este indicat să faci după o despărțire?

Fiecare individ trece diferit peste o astfel de perioadă din viața ei, însă există câteva lucruri care pot fi făcute și te vor ajuta să uiți mai ușor persoana care te-a rănit. În primul rând este bine să îți ții mintea ocupată, în felul acesta nu stai să te gândești la despărțire. Socializează cât mai mult cu familia și prietenii și exteriorizează-te. Evită contactul cu persoanele comune și fă activități care îți vor da o stare de bine, precum: să citești, să asculți muzică sau să faci sport. Așadar, dacă urmezi acești pași lucrurile vor intra în normal într-un timp rezonabil.

Ce nu este indicat să faci după o despărțire?

În primul rând nu este bine să mai contactezi persoana de care te-ai despărțit. Rupe orice legătură cu acesta/aceasta și evită contactul cu persoanele comune. Totodată, nu este indicat să revezi fotografii vechi, care îți vor trezii amintiri, și renunță să mai urmărești persoana în cauză pe rețelele de socializare, pentru a vedea ce a mai făcut. Între cei doi poate rămâne o relație de prietenie, însă asta după un anumit timp când sentimentele de dragoste dispar.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot