Cum să-ți calibrezi televizorul LCD

12.03.2021
Cum să-ți calibrezi televizorul LCD

Era o vreme cand privitul la televizor insemna sa-l deschizi si sa te asezi pe canapea. In zilele noastre, toate aspectele de divertisment audio vizual devin mai complexe si pentru a beneficia de toate calitatile noului tau televizor va trebui sa faci ceva in plus. Televizoarele LCD nu sunt o exceptie. Cand cumperi unul poti sa te astepti sa vina din fabrica gata de utilizat dar, de fapt va trebui sa petreci putin timp ca sa ai cea mai buna imagine.

De ce să-ți calibrezi LCD-ul?

Cand te uiti la un televizor in magazin, el nu este setat pentru utilizare la domiciliu. Distribuitorii tind sa mareasca luminozitatea si contrastul ca sa-ti atraga atentia in showroom dar rar va avea o imagine convingatoare acasa. De aceea va trebui sa faci cateva ajustari la controale. Acestea pot include:

Toate acestea vor juca un rol in determinarea imaginii ideale pentru casa ta.

Calibrarea LCD-ului acasă

Regizorul filmului tau preferat nu a intentionat ca acesta sa fie vazut in magazine unde sunt expuse televizoarele LCD. Luminozitatea si contrastul mari pot sa nu dea o imagine teribil de realista si, mai mult, utilizarea prelungita poate sa fie daunatoare display-ului, supraincarcand pixelii si micsorand durata de viata. Primul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare sunt conditiile de lumina din camera in care va sta televizorul si sa incepi sa ajustezi controalele asa incat imaginea sa para realista.

Elementele precum “îmbunatatirea imaginii” pot fi oprite deoarece nu fac nimic în plus față de cele 5 elemente de baza mentionate ma sus. Daca vrei să faci un pas inainte, poti să calibrezi cu un tipar test, dar este recomandabil sa faci ceva cercetari intai. Sunt articole care detaliaza elementele de baza ale unei calibrari LCD.

De ce să-ti calibrezi LCD-ul? Ai cheltuit ceva bani pe el asa ca vrei sa ai cea mai buna experienta vizuala cu LCD-ul tau. Pentru putin efort poti sa ajustezi imaginea ca sa se potriveasca cu conditiile de vizionare din spatiul de locuit. In pus, il personalizezi conform preferinteor tale.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot