Cum să coși corect un nasture?

30.08.2023
Cum să coși corect un nasture?

În prezent, atunci când o haină se rupe cei mai mulți oameni renunță la ea și își cumpără una nouă. În schimb, unele persoane preferă să o refacă și să nu cheltuiască bani aiurea pentru o problemă banală. Așa este cazul atunci când se rupe un nasture, fie la o bluză, o jachetă sau chiar un tricou.

Cert este că nu trebuie să fii un croitor profesionist pentru a putea să coși un nasture, însă este bine să știi câteva idei de bază. În rândurile de mai jos vă vom prezenta pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă reface articolul vestimentar.

Cum se coase un nasture?

Ce materiale sunt necesare:

Ce trebuie să faci

În primul rând trebuie să bagi ață în ac, fiindcă toată operațiunea ține de acest lucru. Este bine să fie mai multă ață pentru a termina toată procedura. Totodată, este bine să pui același tip de nasture ca și ceilalți de la haină pentru a nu arăta caraghios.

Pentru o mai bună rezistență, ața din ac poate fi dublată. Potrivit dcnews.ro, se începe din partea din spate a materialului, astfel încât nodul să fie ascuns în interiorul hainei. Așază nasturele pe material în poziția corectă. Folosește degetul pentru a-l menține în loc, iar cu acul înțeapă prin unul dintre orificii (de obicei, poți începe de jos în sus sau invers). Apoi înțeapă prin gaura opusă a nasturului și trage acul în partea din spate a materialului.

După ce se repetă procedeul de câteva ori, nasturele este fixat și articolul vestimentar este gata pentru a putea fi purtat. La final, după ce nasturele a fost bine strâns acul se înfige în partea din spate a materialului și se face un nod puternic pentru a nu se rupe ața. Ulterior, cu ajutorul foarfecii se taie excesul de ață astfel încât totul să arate perfect.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot