Cum să coși corect un nasture?

30.08.2023
Cum să coși corect un nasture?

În prezent, atunci când o haină se rupe cei mai mulți oameni renunță la ea și își cumpără una nouă. În schimb, unele persoane preferă să o refacă și să nu cheltuiască bani aiurea pentru o problemă banală. Așa este cazul atunci când se rupe un nasture, fie la o bluză, o jachetă sau chiar un tricou.

Cert este că nu trebuie să fii un croitor profesionist pentru a putea să coși un nasture, însă este bine să știi câteva idei de bază. În rândurile de mai jos vă vom prezenta pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă reface articolul vestimentar.

Cum se coase un nasture?

Ce materiale sunt necesare:

Ce trebuie să faci

În primul rând trebuie să bagi ață în ac, fiindcă toată operațiunea ține de acest lucru. Este bine să fie mai multă ață pentru a termina toată procedura. Totodată, este bine să pui același tip de nasture ca și ceilalți de la haină pentru a nu arăta caraghios.

Pentru o mai bună rezistență, ața din ac poate fi dublată. Potrivit dcnews.ro, se începe din partea din spate a materialului, astfel încât nodul să fie ascuns în interiorul hainei. Așază nasturele pe material în poziția corectă. Folosește degetul pentru a-l menține în loc, iar cu acul înțeapă prin unul dintre orificii (de obicei, poți începe de jos în sus sau invers). Apoi înțeapă prin gaura opusă a nasturului și trage acul în partea din spate a materialului.

După ce se repetă procedeul de câteva ori, nasturele este fixat și articolul vestimentar este gata pentru a putea fi purtat. La final, după ce nasturele a fost bine strâns acul se înfige în partea din spate a materialului și se face un nod puternic pentru a nu se rupe ața. Ulterior, cu ajutorul foarfecii se taie excesul de ață astfel încât totul să arate perfect.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot