Cum arătau Harley și cei trei Davidson, fondatorii celebrei companii de motociclete?

19.07.2023
Cum arătau Harley și cei trei Davidson, fondatorii celebrei companii de motociclete?

Harley-Davidson este o companie americană cunoscută pentru producția de motociclete. Aceasta a fost fondată în anul 1903 de către William S. Harley și frații Arthur Davidson, Walter Davidson și William A. Davidson.

William A. Davidson s-a alăturat celor doi frați ai săi Arthur și Walter și, împreună cu prietenul de familie, William Harley, au depus eforturi pentru a proiecta și construi o motocicletă nouă și mai bună. Timpul a trecut, iar Harley-Davidson a devenit una dintre cele mai importante companii de motociclete din lume.

Istoria companiei Harley-Davidson

În 1903, cei patru fondatori ai companiei au construit primul prototip de motocicletă Harley-Davidson, într-un garaj mic din Milwaukee, Wisconsin. În anii următori, lucrurile au evoluat și fondatorii au început să vândă tot mai multe modele. Acestea au devenit atât de cunoscute și de populare încât au fost vândute pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii către motocicliștii civili și militari.

În anul 1914, William Harley și Arthur Davidson își promovau motocicletele printr-o poză care a rămas în istorie. Doi dintre fondatorii companiei au înțeles că cea mai bună publicitate este să facă produse de calitate cu un design unic.

Compania a produs motociclete pentru armata americană, în timpul Primului Război Mondial, și a reușit să se consolideze ca un nume de încredere în industria moto. În anii 1930, în contextul Marii Crize Economice, Harley-Davidson a trecut prin dificultăți financiare majore. Producția și vânzările au scăzut drastic. În cele din urmă, a fost nevoie de o restructurare și de aducerea unui nou management pentru a redresa situația economică a companiei.

În deceniile următoare, Harley-Davidson a continuat să se dezvolte și să își consolideze poziția în industria moto. Compania a dezvoltat modele clasice, care au devenit visul oricărui pasionat de motociclism, precum „Electra Glide” și „Sportster”.

În anii ’80 – ’90, Harley-Davidson a devenit un brand mondial, deschizând fabrici și sedii în țări precum Brazilia, Australia, Japonia și India. Ulterior compania și-a diversificat serviciile, producând echipamente și produse pentru motocicliști. Noile realități sociale au făcut ca gigantul american de motociclete să producă și modele electrice, precum „LiveWire”.

În prezent, Harley-Davidson reprezintă un nume important în industria motocicletelor, cu o bază loială de clienți și o reputație puternică. Compania continuă să inoveze și să se adapteze pentru a rămâne relevantă în industria moto.

Foto: Wikipedia.org și Facebook.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot