Cum arată tractorul din România mai scump decât un Ferrari? Un plin costă 2.000 de euro

16.09.2021
Cum arată tractorul din România mai scump decât un Ferrari? Un plin costă 2.000 de euro

Un tractor are un scop precis, să lucreze cât mai simplu și eficient pământul. De-a lungul timpului, au apărut tot felul de modele de tractoare, iar unele arată ca și cum ar fi scoase din filmele science-fiction. Când vine vorba de dotări, acestea pot fi echipate, la fel ca mașinile, cu fel de fel de dotări opționale.

Cum arată cel mai scump tractor din lume?

În prezent, există pe piață un tractor care este mai scump decât un Ferrari. Utilajul este echipat cu tot felul de dotări, care i-au crescut prețul și mai mult. Modelul standard are un preț de pornire de 585.000 de euro, un preț atât de piperat încât foarte puțini și-l pot permite în țările dezvoltate. Tractorul John Deere 9620RX arată demențial și pare a fi visul oricărui fermier din lume.

Utilajul agricol are o productivitate ridicată și poate fi achiziționat doar de cei care dețin ferme de cel puțin 100, 200 de hectare. Producătorul susține că tractorul face toți banii, însă dacă nu ești un fermier mare nu ai cum să îți permiți așa ceva.

Astfel de tractoare sunt ren­ta­bile doar pentru fermele de mari dimensiuni cu terenuri de cel puţin 100, 200 sau 300 de hectare. Trebuie avut în vedere că unui astfel de utilaj îi ia cel puţin 40-50 de metri până îşi setează cores­punzător toate utilajele ataşate în spate. Doar în cazul unor astfel de ferme tractoarele de mare putere sunt eficiente, a declarat pentru Ziarul Financiar Mihai Ivaşcu, director de marke­ting în cadrul Asociaţiei Produ­cătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR).

Cu toate că prețul pare a fi unul care te face să îți iei gândul de la achiziționarea lui, este bine de știut faptul că subvenția acordată de stat pentru o fermă de 10.000 de hectare este de 1,3-1,4 milioane de euro anual. Așadar, pentru fermierii mari achiziționarea unui astfel de tractor nu mai pare un vis, ci poate deveni realitate.

De ce costă așa mult cel mai scump tractor din lume?

Un tractor este construit pentru a lucra pământul, ci nu pentru a impresiona fetele. Cu toate acestea, cine își achiziționează un astfel de utilaj este clar că are o situație financiară bună. Prețul de peste jumătate de milion de euro va aduce în ferma proprietarului tractorul John Deere 9620RX.

Utilajul vine echipat cu un motor Cummins care oferă o putere de 620 CP. John Deere 9620RX este pregătit să facă față celor mai grele condiții de muncă. Tractorul poate trage după el o semănătoare de 27 de metri , un plug cu 13 brazde sau o grapă cu discuri de 15 metri. Stabilitatea şi tracţiunea sunt susţinute de cele patru roţi șenilate cu ecartament de trei metri. În cabină, șoferul are acces la toate funcţiile utilajului printr-un monitor tactil de şapte inci. Rezervorul acestui „monstru” are 1.490 litri și pentru a face un plin trebuie să scoți din buzunar aproximativ 2.000 de euro. John Deere 9620RX dispune, totodată, de un sistem de monitorizare, diagnosticare şi optimizare a performanţelor în timp real.

Foto: lectura-specs.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot