Cum arată Daocheng Yading, aeroportul situat la cea mai mare altitudine din lume?

29.01.2021
Cum arată Daocheng Yading, aeroportul situat la cea mai mare altitudine din lume?

V-ați întrebat vreodată unde este aeroportul situat la cea mai mare altitudine din lume? Construirea unui aeroport la o altitudine de peste 4.000 de metri este un proiect cu adevărat impresionant și costisitor. 

China găzduiește șapte din primele zece din lume și pe cel situat la cea mai mare înălțime – Daocheng Yading.

Situat pe muntele Haizi, la 4.411 metri deasupra nivelului mării, Daocheng Yading, din provincia chineză Sichuan, este cel mai înalt aeroport din lume. Terminalul arată ca o „farfurie zburătoare”, turiștii se pot urca pe dealul din apropiere și pot privi panorama aeroportului.

De pe suprafața stâncoasă a Muntelui Haizi se poate vedea un terminal în formă de OZN. Sub cerul albastru, briza vântului prin iarba sălbatică îi poate face pe aceștia să se simtă ca și cum ar fi într-un film în spațiul cosmic.

Daocheng Yading, aeroportul situat la cea mai mare altitudine din lume

Daocheng Yading a fost deschis publicului la 16 septembrie 2013, iar proiectul a costat 225 de milioane de dolari. Acest aeroport leagă comunitățile din provincia Sichuan, deservind zboruri către Guangzhou, Shanghai și Xi’an. Zborul său de inaugurare a deservit 118 călători.

Noul aeroport comercial a redus timpul de călătorie către Chengdu, capitala aglomerată și frumoasă a provinciei Sichuan, de la două zile cu autobuzul la o oră. Cel mai înalt aeroport din lume este deservit de trei companii aeriene: Air China, China Southern Airlines și Sichuan Airlines. Daocheng are o capacitate de aproximativ 280.000 de pasageri pe an. Și, deși nu se clasează printre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, se mândrește cu o pistă impresionant de lungă – 4.200 de metri!

Când călătoresc în Daocheng Yading, turiștii pot suferi de boală la altitudine. Aceștia sunt sfătuiți de autorități să evite activitățile puternice și să nu facă duș în prima zi de sosire. Mai mult de atât, să se ferească de frig, să se mențină hidratați și să evite alcoolul. Sunt utile și unele medicamente înainte de sosire, însă în majoritatea cazurilor, turiștii se vor simți mai bine odată ce corpul se va autoregla cu altitudinea.

Foto: China Discovery

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot