Cum arată cel mai periculos drum din lume?

23.06.2022
Cum arată cel mai periculos drum din lume?

Drumul reprezintă o legătură între două locații. De obicei acesta este banal, plictisitor, iar cei care îl parcurg abia așteaptă să ajungă la destinație. Nu același lucru se poate spune și despre un drum din Bolivia, denumit „Yungas – Drumul Morții”.

Nu multă lume se încumetă să traverseze acest drum, fiindcă o mică neatenție și poți trece la cele sfinte. Persoanele care merg pe această șosea au nevoie de o anumită doză de curaj. Peisajul este spectaculos, iar cei care au mers pe „Drumul Morții” au susținut că merită riscul.

„Yungas – Drumul Morții”, cel mai periculos drum din lume

Șoseaua reprezintă un punct de atracție pentru turiștii din Bolivia, dar și din întreaga lume. Se poate spune că cei dornici de adrenalină visează să ajungă, măcar o dată în viață, în această zonă.

Cel mai periculos drum din lume pleacă din La Paz și ajunge până în Coroico, având aproximativ 80 de km lungime și o singură bandă de mers. Acesta leagă capitala Boliviei de pădurea tropicală amazoniană. Potrivit măsurătorilor oficiale, drumul ajunge la o altitudine de 4.650 de metri spre trecătoarea La Cumbre, după care începe să coboare ușor spre 1.200 de metri, în dreptul orașului Coroico.

Drumul este unul înșerpuit, cu 200 de viraje, fiind flancat de stânci care ajung și la o înălțime de 914 metri. Unele părți ale carosabilului au o lățime de numai 3 metri. Șoseaua are un singur sens, iar atunci când vremea nu este prietenoasă lucrurile se complică și mai mult. Conducătorii auto își riscă viața de fiecare dată când traversează acest drum, fiindcă nu există parapeți. Cea mai periculoasă zonă a acestui drum o reprezintă „curba diavolului”. Aici și-au pierdut viața cei mai mulți oameni.

Până în 1994, aproape 300 de călători mureau acolo în fiecare an. Din fericire, cea mai proastă parte a drumului a fost acum ocolită de un drum pavat cu două benzi, astfel încât traficul vehiculelor pe șosea s-a diminuat. Dar bicicliștii dornici de senzații tari mai merg pe Drumul Morții, riscându-și viața.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot