Creatura care ar fi prezis catastrofa de la Cernobîl

27.04.2022
Creatura care ar fi prezis catastrofa de la Cernobîl

În 1986, catastrofa nucleară catalogată ca fiind cea mai mare pe care a văzut-o vreodată lumea a avut loc la centrala nucleară de la Cernobîl. Abandonată de aproape un sfert de secol, martorii cred că spiritele celor care au murit în tragicul accident încă colinda orașul.

La începutul lunii aprilie 1986 oamenii care locuiau și lucrau la Centrala Nucleară de la Cernobîl, situată lângă Pripyat, Ucraina, în fosta Uniune Sovietică, au început să experimenteze o serie de evenimente ciudate.

Ei au observat o creatură mare, neagră, asemănătoare unei păsări sau un om fără cap, cu o anvergură a aripilor de șase metri și ochi roșii, au început să fie raportate de lucrătorii centralei electrice. Creatura avea să devină cunoscută mai târziu ca Pasărea Neagră de la Cernobîl.

Pasărea Neagră de la Cernobîl

Oamenii care au văzut Pasărea Neagră au început să aibă coșmaruri îngrozitoare, apeluri telefonice amenințătoare și unii au avut întâlniri directe cu fiara înaripată. Relatările despre aceste întâmplări ciudate au continuat să crească până în dimineața zilei de 26 aprilie 1986. La ora 1.23, reactorul numărul patru de la Centrala Nucleară de la Cernobîl din fosta Uniune Sovietică a explodat.

Centrala a suferit o explozie catastrofală de abur care a dus la un incendiu, provocând o serie de explozii suplimentare urmate de o topire nucleară. Centrala electrică a aruncat precipitații radioactive care au plutit peste părți ale Uniunii Sovietice de Vest, Europa de Est și de Vest, Scandinavia, Marea Britanie, Irlanda și estul Americii de Nord în decurs de 48 de ore.

Precipitațiile radioactive au fost de patru sute de ori mai mari decât cele ale bombei de la Hiroshima și a fost primul eveniment de nivel șapte, descris ca un „Accident major” și cel mai înalt grad posibil pe scara internațională a evenimentelor nucleare. Dezastrul de la Cernobîl, așa cum a fost numit incidentul, este considerat cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.

Mulți dintre cei care au participat la stingerea incendiului au decedat. Ceilalți care au supraviețuit au susținut că au fost martori ai creaturii mari, negre, asemănătoare unei păsări, alunecând prin penele învolburate de fum iradiat care se revarsa din reactor. Majoritatea acestora au murit ulterior din cauza otrăvirii cu radiații.

După dezastrul de la Cernobîl, nu au fost raportate alte apariții ale Păsării Negre de la Cernobîl, lăsând cercetătorii să speculeze exact ce i-a bântuit pe lucrătorii fabricii în zilele care au precedat dezastrul.

Teoria cel mai frecvent acceptată sugerează că Pasărea Neagră de la Cernobîl ar fi putut fi aceeași creatură, supranumită Omul Molie care a terorizat populația din Point Pleasant, Virginia de Vest, ducând la prăbușirea Podului de Argint pe 15 decembrie 1968.

Anchetatorii au sugerat că apariția acestei creaturi este un prevestitor al dezastrelor care vor veni în zona în care se arată. Descrierea fizică atât a Păsării Negre de la Cernobîl, cât și a Omului Molie sunt foarte asemănătoare, iar rapoartele despre coșmaruri și apeluri telefonice amenințătoare care au dus la aceste dezastre sunt împărtășite în ambele cazuri.

Atât Pasărea Neagră de la Cernobîl, cât și Omul Molie nu au fost văzute de la dezastrele respective, lăsând multe întrebări fără răspuns. Se crede că Pripyat, orașul muncitoresc abandonat din Cernobîl din apropiere, este bântuit. Oamenii au avut senzația că sunt urmăriți când treceau pe lângă spitalul orașului. Aparițiile și umbrele sunt adesea văzute. Unii au raportat chiar că au fost atinși.

Potrivit Listverse, un fizician nuclear de la Universitatea din Buffalo, pe nume Andrei Kharsukhov, a avut o experiență îngrozitor de înspăimântătoare în timp ce se afla la centrala de la Cernobîl, când a raportat că a auzit pe cineva strigând după ajutor în 1997.

El vizita infamul „Ground Zero” al dezastrului de la Cernobîl și a spus că a ajuns acolo în jurul orei 7:30 dimineața și a mers direct la sarcofagul Reactor 4. În timp ce făcea cercetări, le-a raportat oficialilor că auzea pe cineva vag, dar frenetic, strigând după ajutor pentru a stinge un incendiu, așa că a fugit înapoi sus și le-a spus celor care l-au lăsat să intre ceea ce a văzut. Dar i-au spus că a fost primul care a intrat în loc în trei ani.

Mai mult decât atât, când echipa Destination Truth a canalului SyFy a efectuat o investigație paranormală la Cernobîl, au fost înregistrate numeroase incidente. După ce a îmbrăcat costume de protecție radioactivă, echipa a investigat rămășițele Reactorului 4. Au fost șocați să vadă o figură umană pe o cameră de termoviziune din interiorul reactorului. De-a lungul analizei asupra spitalului abandonat, echipa continuă să observe mai multe figuri care se mișcă în clădirea aparent abandonată.

Foto: Depositphotos.com, Ghost-story.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot