Cine este Salt Bae? De ce vor vedetele să se fotografieze cu el?

04.06.2020
Cine este Salt Bae? De ce vor vedetele să se fotografieze cu el?

Bucătarul turc Nusret Gokce zis și Salt Bae a înnebunit planeta cu fripturile sale. Modul unic de tranșare a cărnii și de preparare a acesteia a făcut ca Salt Bae să fie adorat de toate vedetele planetei. Starurile se îngrămădesc să mănânce la unul dintre restaurantele sale și visează să obțină o poză cu acesta.

Cristiano Ronaldo, Maradona, Leo Messi, David Beckham, Gianni Infantino, Roman Abramovich, Leonardo Di Caprio sau președintele Nicolas Maduro, toți au mâncat, măcar o dată, preparatele gătite de Salt Bae. Bineînțeles că lista poate continua cu vedetele care i-au trecut pragul restaurantelor.

Viața personală

Nusret Gokce s-a născut în Erzurum, Turcia, într-o familie kurdă. Situația financiară precară a familiei sale l-a făcut să se lase de școală, în clasa a VI-a, și să devină ucenic într-o măcelărie în cartierul Kadikoy din Istanbul.

Sunt fiul unui miner, tata și mama au fost analfabeți. Am început să muncesc ca ajutor de măcelar de la 14 ani, așa am deprins gustul cărnii. Gestul cu turnatul sării a venit firesc, dintr-o dată, n-a fost studiat, e ca și cum îmi pun semnătura pe operă

Inițial, a lucrat gratis în restaurante din Statele Unite și din Argentina între 2007 și 2010, apoi și-a deschis primul local al său în Istanbul. Văzând că lucrurile se mișcă în direcția bună, și-a mai deschis un restaurant în Dubai. În momentul de față, deține 14 restaurante, inclusiv în New York și Abu Dhabi.

Cum a devenit celebru Salt Bae?

Turcul a devenit celebru cu ajutorul tehnologiei. Un video postat de acesta, în 2017, când secționa și prepara carnea a aprins fitilul. Se poate spune că modul cum presară acesta sare pe bucăți este marcă înregistrată. Nusret știe să facă spectacol din gătirea unei mese și să îți ia banii cu zâmbetul pe buze.

Surprinzător, în 2018, revistele de specialitate au vizitat restaurantele turcului și au avut recenzii negative. Chiar și așa, lumea se îngrămădește să mănânce la restaurantele lui Salt Bae. O friptură poate ajunge și la 1.200 de dolari.

Foto: pinterest.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot