Cine este Salt Bae? De ce vor vedetele să se fotografieze cu el?

04.06.2020
Cine este Salt Bae? De ce vor vedetele să se fotografieze cu el?

Bucătarul turc Nusret Gokce zis și Salt Bae a înnebunit planeta cu fripturile sale. Modul unic de tranșare a cărnii și de preparare a acesteia a făcut ca Salt Bae să fie adorat de toate vedetele planetei. Starurile se îngrămădesc să mănânce la unul dintre restaurantele sale și visează să obțină o poză cu acesta.

Cristiano Ronaldo, Maradona, Leo Messi, David Beckham, Gianni Infantino, Roman Abramovich, Leonardo Di Caprio sau președintele Nicolas Maduro, toți au mâncat, măcar o dată, preparatele gătite de Salt Bae. Bineînțeles că lista poate continua cu vedetele care i-au trecut pragul restaurantelor.

Viața personală

Nusret Gokce s-a născut în Erzurum, Turcia, într-o familie kurdă. Situația financiară precară a familiei sale l-a făcut să se lase de școală, în clasa a VI-a, și să devină ucenic într-o măcelărie în cartierul Kadikoy din Istanbul.

Sunt fiul unui miner, tata și mama au fost analfabeți. Am început să muncesc ca ajutor de măcelar de la 14 ani, așa am deprins gustul cărnii. Gestul cu turnatul sării a venit firesc, dintr-o dată, n-a fost studiat, e ca și cum îmi pun semnătura pe operă

Inițial, a lucrat gratis în restaurante din Statele Unite și din Argentina între 2007 și 2010, apoi și-a deschis primul local al său în Istanbul. Văzând că lucrurile se mișcă în direcția bună, și-a mai deschis un restaurant în Dubai. În momentul de față, deține 14 restaurante, inclusiv în New York și Abu Dhabi.

Cum a devenit celebru Salt Bae?

Turcul a devenit celebru cu ajutorul tehnologiei. Un video postat de acesta, în 2017, când secționa și prepara carnea a aprins fitilul. Se poate spune că modul cum presară acesta sare pe bucăți este marcă înregistrată. Nusret știe să facă spectacol din gătirea unei mese și să îți ia banii cu zâmbetul pe buze.

Surprinzător, în 2018, revistele de specialitate au vizitat restaurantele turcului și au avut recenzii negative. Chiar și așa, lumea se îngrămădește să mănânce la restaurantele lui Salt Bae. O friptură poate ajunge și la 1.200 de dolari.

Foto: pinterest.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 18 august este cea de-a 230-a zi a calendarului gregorian și a 231-a zi în anii bisecți. În această zi s-au consemnat de-a lungul timpului multe evenimente care au marcat istoria lumii...
Cele mai noi articole
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
Limba română este vorbită diferit în funcție de regiunea țării. Regionalismele îmbogățesc vocabularul românesc, însă de multe ori nu sunt înțelese de toată lumea și trebuie... citește tot
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
Înaintea Primului Război Mondial, la marginea Mangaliei trăia familia lui Nae Berechet. Acesta avea o fetiță în vârstă de șase ani, de o frumusețe răpitoare, pe numele ei Maria. La un... citește tot
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
Pentru întreaga lume, corpul uman este un mister constant mereu aflat într-o continuă schimbare. Deși nu putem afla totul despre corpurile noastre, oamenii de știință au descoperit la ce... citește tot