Cine a fost prima iubită a Regelui Mihai? Cine le-a făcut cunoștință?

28.08.2020
Cine a fost prima iubită a Regelui Mihai? Cine le-a făcut cunoștință?

Mihai I a fost ultimul rege al României, domnind între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930 și, din nou, din 6 septembrie 1940 până la abdicarea forțată, la 30 decembrie 1947.

La scurt timp după nașterea lui Mihai, tatăl său, prințul Carol al României, se implicase într-o relație controversată cu Magda (Elena) Lupescu. În 1925, Carol a fost presat să renunțe la drepturile sale la tron și s-a mutat la Paris în exil împreună cu amanta sa. În 1927, prințul a urcat pe tron, după moartea bunicului său, Regele Ferdinand I.

Yvonne, prima iubită a lui Mihai I

Carol al II-lea a ținut un jurnal în care descrie cu amănunte care a fost prima iubire a fiului său și cum a început povestea. Cea care i-a făcut cunoștință regelui cu Yvonne a fost chiar amanta lui Carol, Elena Lupescu. De asemenea, cel care a fost implicat în această poveste a fst aghiotantul lui Carol al II-lea, comandorul Știubei, care se afla și el într-o relație cu iubita lui Mihai.

Începând cu 1937, Regele Mihai și Yvonne au trăit o poveste de dragoste care a durat aproape doi ani. Relația era din ce în ce mai serioasă, însă în 1939, Carol al II-lea a decis că este timpul ca întâlnirile lor să ia sfârșit și, pentru a negocia acest lucru, a fost delegată tot cea care le-a făcut cunoștință.

Elena Lupescu a participat la discuțiile în urma cărora iubita regelui a primit două milioane de lei şi a părăsit România cu destinația America. Negocierile ar fi fost destul de dificile deoarece Yvonne nu a vrut să renunțe foarte ușor la relația sa cu Mihai I.

Mihai I a suferit enorm după plecarea bruscă a iubitei și, în timp ce lumea se pregătea de Al Doilea Război Mondial, Carol al II-lea a organizat o croazieră regală pentru a-i alina suferința fiului său.

În jurnalul personal al regelui apar însemnări din 27 iulie 1939, care descriu exact stările prin care a trecut Mihai I din cauza unei scrisori pe care o primise de la Yvonne. Acesta era mâhnit și nu voia decât să „o revadă şi să aibă o explicaţiune cu ea, căci nu mai pricepe nimica şi o iubeşte aşa de mult”.

Pe 12 august 1939 s-a încheiat călătoria și Mihai I, văzut prin ochii tatălui, părea să se fi lecuit de iubirea ce o purta Yvonnei, mai ales că aflase că aceasta avea o relație cu Știubei.

Nimeni nu știe cine a fost Yvonne sau care era numele ei real. Nu se știe nici ce s-a întâmplat cu ea în America. Dacă serviciile de informații americane știau cine a venit în SUA în vara anului 1939 cu siguranță există unele documente.

Foto: historice.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot