Cine a fost Jack Spintecătorul, unul dintre cei mai cunoscuți criminali din istorie? Câte femei a ucis?

31.01.2021
Cine a fost Jack Spintecătorul, unul dintre cei mai cunoscuți criminali din istorie? Câte femei a ucis?

Jack Spintecătorul a fost un asasin enigmatic care a terorizat Londra pe vremea reginei Victoria (1819-1901). Denumit Jack „the Ripper”, bărbatul era un criminal obsedat sexual, ale cărui victime au fost numeroase prostituate care activau în cartierul Whitechapel.

Jack își înjunghia victimele cu un pumnal pe care îl avea tot timpul la el. Numele criminalului a ajuns pe primele pagini ale ziarelor nu doar din crimele săvârșite, ci și din faptul că acesta era implicat într-un business de stat unde erau implicați oameni sus puși ai conducerii.

Câte femei ar fi omorât Jack Spintecătorul?

Victimele bărbatului erau femeile care practicau cea mai veche meserie din lume. Crimele aveau loc în timpul nopții sau dimineața, destul de devreme, pe străzile Londrei. Criminalul își ștrangula victimele, pentru a le reduce la tăcere, iau ulterior le tăia gâtul și le mutila trupul, scoțându-le organele interne. Ziarele din acea vreme au atins vânzări destul de mari, ajutând practic la promovarea criminalului, datorită brutalității cu care își ucidea victimele, dar și a ineficienței poliției. Cel puțin alte șapte crime sau atacuri violente au fost atribuite lui „Jack Spintecătorul” de către numeroși scriitori sau istorici.

Jack Spintecatorul a omorât numeroase femei

Legătura lui Jack Spintecătorul cu familia regală

Totul a începul când, la Curtea Rgală avea loc un caz ciudat. În încercarea de a-l proteja pe principele moștenitor, primul ministru și ministrul de interne voiau să facă disparut copilul nelegitim al viitorului rege cu o servitoare. Miniștrii au reușit ulterior să o îndepărteze pe mama copilului de la curtea regală, închizând-o într-un azil, fapt care a stârnit unele semne de întrebare în cazul poliției. Un inspector de poliție care a aflat întregul plan al celor doi miniștri ajunge să fie ucis, înainte de a scoate totul la iveală pentru a nu compromite monarhia.

În tot acest timp, doi criminali, aceiași care l-au ucis si pe comisar, continua seria de crime în contul Spintecătorului, omorând în continuare prostituatele. Cei doi s-au dovedit a fi  Thomas Spivey și William Slade, care considerau că faptele săvârșite au fost comise pentru apărarea și salvarea prestigiului coroanei.

Identitatea lui Jack Spintecătorul

Identitatea lui Jack nu a fost niciodată divulgată, acesta s-a dovedit fiul nelegitim al unui important aristocrat britanic, rudă cu familia regală. Din cauza legăturilor cu palatul Buckingham, numele familiei criminale a fost păstrat secret timp de decenii, tocmai pentru a nu izbucni un imens scandal.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot