Cine a fost Cur de Fier, una dintre cele mai celebre prostituate din România?

02.09.2020
Cine a fost Cur de Fier, una dintre cele mai celebre prostituate din România?

După anul 1900, în România, bordelurile au devenit o afacere extrem de profitabilă. Munca prostituatelor era extrem de apreciată și, ca în orice domeniu, au existat și femei ușoare extrem de cunoscute al căror tarif era mai mare întrucât acestea se bucurau de notorietate. Printre cele mai cunoscute prostituate din România s-a numărat Mița Biciclista, Zaraza și Lulu Cur de Fier.

Lulu Cur de Fier a făcut parte din categoria curtezanelor de lux din București. Femeia poreclită astfel pentru calitățile ei trupești locuia într-un apartament situat pe bulevardul Magheru din Bucuresti, acolo unde zilnic mulți bărbați își făceau apariția în căutarea unui moment de plăcere.

La vremea respectivă, Lulu Cur de Fier era una dintre cele mai apreciate prostituate din Capitala României, în ciuda faptului că nu avea un tarif deloc mic. Lulu își selecta singură clientela. Dama de companie avea o fată care locuia în acelasi apartament în care se afla și cuibusorul de nebunii. De micuță avea grijă o guvernantă.

Lulu Cur de Fier a murit la cutremurul din anul 1940, un seism cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter, atunci când blocul a cedat, iar ea a fost prinsă sub dărâmături. Seismul s-a soldat cu peste 1.000 de morți și câteva mii de răniți.

A doua Cur de Fier

Ulterior, Mariana Baboș, o altă prostituată din Galați a preluat porecla Cur de Fier. Aceasta a practicat prostituția încă din perioada comunistă iar la Revoluția din 1989 a venit la balconul Consiliului Județean și a strigat că s-a dat „liber la sex”. Mariana Cur de Fier a murit în 2011.

Câte prostituate erau în România în 1927?

Într-un document din anul 1927 este menţionat faptul că, în România, practicau prostituţia 12.431 femei: 9.610 românce, 8 italience, 17 franţuzoaice, 18 grecoaice, 61 rusoaice, 25 turcoaice, 1.404 unguroaice, 170 poloneze, 171 cehoaice şi 947 de alte naţionalităţi.

Cele mai noi articole
Cum arată găina dragon? Unde trăiește ciudatul animal?
Cum arată găina dragon? Unde trăiește ciudatul animal?
Pe planetă sunt tot felul de animale, unele mai ciudate ca altele. Multe dintre ele sunt necunoscute oamenilor de rând, însă din când în când mai apare câte o informație pe Internet care ne... citește tot
Cine a descoperit cu adevărat testul Papanicolau, un grec sau românul Aurel Babeș?
Cine a descoperit cu adevărat testul Papanicolau, un grec sau românul Aurel Babeș?
Înainte de testul Papanicolau, cancerul de col uterin era „una dintre cele mai frecvente cauze de deces prin cancer la femei”, potrivit Societății Americane de Cancer. Deoarece testul... citește tot
Ce era legea repausului duminical și când a fost adoptată?
Ce era legea repausului duminical și când a fost adoptată?
Legile sunt făcute pentru a fi respectate, însă de multe ori acestea sunt încălcate. De-a lungul timpului, legile se modifică în funcție de nevoile oamenilor și ale societății. Totodată,... citește tot