Cine a fost Cur de Fier, una dintre cele mai celebre prostituate din România?

02.09.2020
Cine a fost Cur de Fier, una dintre cele mai celebre prostituate din România?

După anul 1900, în România, bordelurile au devenit o afacere extrem de profitabilă. Munca prostituatelor era extrem de apreciată și, ca în orice domeniu, au existat și femei ușoare extrem de cunoscute al căror tarif era mai mare întrucât acestea se bucurau de notorietate. Printre cele mai cunoscute prostituate din România s-a numărat Mița Biciclista, Zaraza și Lulu Cur de Fier.

Lulu Cur de Fier a făcut parte din categoria curtezanelor de lux din București. Femeia poreclită astfel pentru calitățile ei trupești locuia într-un apartament situat pe bulevardul Magheru din Bucuresti, acolo unde zilnic mulți bărbați își făceau apariția în căutarea unui moment de plăcere.

La vremea respectivă, Lulu Cur de Fier era una dintre cele mai apreciate prostituate din Capitala României, în ciuda faptului că nu avea un tarif deloc mic. Lulu își selecta singură clientela. Dama de companie avea o fată care locuia în acelasi apartament în care se afla și cuibusorul de nebunii. De micuță avea grijă o guvernantă.

Lulu Cur de Fier a murit la cutremurul din anul 1940, un seism cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter, atunci când blocul a cedat, iar ea a fost prinsă sub dărâmături. Seismul s-a soldat cu peste 1.000 de morți și câteva mii de răniți.

A doua Cur de Fier

Ulterior, Mariana Baboș, o altă prostituată din Galați a preluat porecla Cur de Fier. Aceasta a practicat prostituția încă din perioada comunistă iar la Revoluția din 1989 a venit la balconul Consiliului Județean și a strigat că s-a dat „liber la sex”. Mariana Cur de Fier a murit în 2011.

Câte prostituate erau în România în 1927?

Într-un document din anul 1927 este menţionat faptul că, în România, practicau prostituţia 12.431 femei: 9.610 românce, 8 italience, 17 franţuzoaice, 18 grecoaice, 61 rusoaice, 25 turcoaice, 1.404 unguroaice, 170 poloneze, 171 cehoaice şi 947 de alte naţionalităţi.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot