Ce s-a întâmplat azi, 29 decembrie?

29.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 29 decembrie?

Ziua de 29 decembrie este cea de 363-a zi a calendarului gregorian și a 364-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 2 de zile.

Al Doilea Război Mondial. La 29 decembrie 1940, Germania a început să arunce bombe incendiare asupra Londrei, provocând sute de incendii în tot orașul, londonezii umplând stațiile de metrou și adăposturile subterane.

Ce s-a întâmplat azi, 29 decembrie?

1170 – Arhiepiscopul de Canterbury, Thomas Becket, este asasinat în Catedrala din Canterbury.

1778 – Trupele britanice ocupă Savannah, Georgia.

1809 – S-a născut prim-ministrul William Ewart Gladstone la Liverpool.

1813 – Britanicii ard Buffalo, New York, în timpul războiului din 1812.

1835 – Tratatul de la New Echota este semnat între guvernul SUA și reprezentanții unei facțiuni politice minoritare Cherokee pentru a ceda Statelor Unite toate terenurile Cherokee la est de râul Mississippi.

1845 – Texas este admis ca al 28-lea stat al Uniunii.

1862 – S-a inventat mingea de bowling.

1919 – Primul Parlament al României reîntregite.

1930 – Primul recensământ al populației României după Marea Unire.

1937 – Constituția Irlandei este promulgată și statul liber irlandez este numit Eire.

1980 – Cântărețul și compozitorul Tim Hardin moare din cauza unei supradoze de heroină.

2007 – Un urangutan din Sumatra în vârstă de 55 de ani, despre care se crede că este cel mai bătrân din lume în captivitate sau în sălbăticie, a murit la o grădină zoologică din SUA. Nonja, care locuia la Grădina Zoologică din Miami Metro din 1983, a fost găsită de gardienii ei sâmbătă dimineața. Experții au spus că o tumoare pe creier sau un anevrism a fost cauza probabilă a morții.

2011 – Autoritățile ruse au descoperit o cantitate mare de caviar rar depozitat într-o morgă din Sankt Petersburg. Un om de afaceri și un însoțitor de morgă au fost arestați în urma incidentului, dar au susținut că caviarul a fost păstrat pentru o sărbătoare personală de Anul Nou.

2013 – Legenda de Formula 1 Michael Schumacher suferă o accidentare gravă la cap într-un accident de schi în Alpii francezi.

2016 – Președintele SUA, Barack Obama, ripostează împotriva Rusiei pentru că a piratat sistemele informatice americane și a încercat să influențeze alegerile prezidențiale din 2016, expulzând 35 de spioni ruși și impunând sancțiuni.

Foto: Deposit Photos

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot