Ce s-a întâmplat azi, 27 decembrie?

27.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 27 decembrie?

Ziua de 27 decembrie este cea de 361-a zi a calendarului gregorian și a 362-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 4 de zile.

Pe 27 decembrie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan. Acesta a fost primul dintre cei șapte diaconi pe care apostolii i-au rânduit să slujească Biserica din Ierusalim. Fiind plin de harul Duhului Sfânt, a făcut multe minuni în mijlocul oamenilor.

Sfântul Ștefan a încercat să convertească oamenii la creștinism vorbindu-le despre Iisus. El a fost acuzat de blasfemie și a fost adus în fața consiliului marelui preot, Sanhendrin. Sfântul Ștefan a fost primul care a luat calea spre Rai pe care Hristos a deschis-o prin Patimile Sale și primul care a devenit martir. Moartea sa voluntară pentru Adevăr i-a deschis Paradisul și l-a făcut să vadă slava lui Dumnezeu.

Ce s-a întâmplat azi, 27 decembrie?

1936Mexic – Legea reformei agrare. Muncitorii și țăranii, masele neglijate, au beneficiat de legea reformei agrare a președintelui Lacaro Curdenas. Zonele bogate de bumbac au fost luate de la bogați și date țăranilor.

1949 – Indonezia își câștigă independența față de Țările de Jos după 400 de ani de stăpânire olandeză.

1959 – Ion Manolescu, cunoscut actor român de teatru și film, a încetat din viață.

1967 – Prințul Norodom al Cambodgiei a respins planurile SUA de a închide granița cu Vietnamul comuniștilor și a acuzat SUA că se amestecă în afacerile indo-chineze. SUA și Cambodgia nu aveau canale diplomatice regulate, dar comunicau de obicei prin Austria.

1979 – Uniunea Sovietică preia controlul asupra Afganistanului. Președintele Hafizullah Amin, care a fost răsturnat și executat, a fost înlocuit de Babrak Karmal.

1985 – Un atac terorist dublu pe aeroporturile din Roma și Viena comis de oameni înarmați asupra pasagerilor în așteptare a provocat peste 100 de persoane rănite și 15 decese.

2001 – Oficialii americani au anunțat că prizonierii talibani și al-Qaida vor fi ținuți la baza navală americană din Guantanamo Bay, Cuba.

2006 – Prim-ministrul israelian, Ehud Olmert, le-a oferit palestinienilor o ramură de măslin a păcii, promițând pământ, eliberare de prizonieri, reducerea punctelor de control și alte concesii. Cu toate acestea, extremiștii palestinieni din Gaza au tras două rachete în Israel.

Foto: Wikipedia

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot