Ce s-a întâmplat azi, 17 decembrie?

17.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 17 decembrie?

Ziua de 17 decembrie este cea de 351-a zi a calendarului gregorian și a 352-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 14 de zile.

La 17 decembrie 2011, se pare că dictatorul nord-coreean, Kim Jong-il, a murit după ce a suferit un atac de cord, potrivit presei de stat din țara comunistă strâns controlată și extrem de izolată. Moartea sa a semnalat posibilitatea unei instabilitati crescute pe măsură ce a avut loc tranziția puterii în interiorul țării.

În zilele și săptămânile de după moartea lui Kim Jong-il, fiul său cel mai mic, Kim Jong-un, a primit diverse titluri importante, cum ar fi „Marele Succesor”.

Ce s-a întâmplat azi, 17 decembrie?

1891 – Moare Ion Ionescu de la Brad, agronom, economist, statistician român.

1903 – Orville și Wilbur Wright au realizat primul zbor de succes cu avionul propulsat de oameni, lângă Kitty Hawk, Carolina de Nord.

1911 – Oklahoma de Est era sub ordine federală de a impune interzicerea în zona indiană și în rezervația Osaga. Transporturile de băuturi alcoolice către indieni au fost interzise, ​​iar controlul alcoolului a fost pus sub jurisdicția guvernului federal.

1941 – Contraamiralul Husband E. Kimmel este eliberat de sub comanda flotei americane din Pacific, ca parte a unei zguduiri în urma dezastrului de la Pearl Harbor.

1944 – Germanii lansează o serie de contraatacuri și atacă cu parașutiști, tancuri și avioane de-a lungul frontului de 70 de mile păzit de forțele americane în regiunea Ardenne, cu un oarecare succes permițându-le să treacă din nou granițele Luxemburgului și Belgiei.

1966 – La Universitatea Centrală din Venezuela, soldații au înfruntat focul lunetist pentru a căuta teroriști comuniști. Armata a descoperit un depozit mare de arme și informații personale despre ofițerii de poliție. Mulți polițiști au fost ținta teroriștilor, iar universitatea a rugat guvernul să-i ajute, deoarece campusul devenise un focar pentru activități teroriste.

1978 – URSS a permis doar anumitor persoane să plece din țară, cum ar fi un cuplu de evrei care a căutat ajutor medical pentru copilul lor bolnav și savantul de vârf Venjamin Levich și soția sa care doreau să imigreze în Israel. Senatorii americani se întâlneau la Moscova pentru a-i convinge pe sovietici să permită a 200 de evrei să imigreze în Israel.

1989 – La ordinele lui Nicolae Ceaușescu s-a tras în manifestanții care protestau în Timișoara.

2007 – Au început demolările stadionului Lia Manoliu, iar inaugurarea noului stadion, numit Arena Națională, s-a făcut la 6 septembrie 2011.

Foto: Wikipedia

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising