Ce s-a întâmplat azi, 17 decembrie?

17.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 17 decembrie?

Ziua de 17 decembrie este cea de 351-a zi a calendarului gregorian și a 352-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 14 de zile.

La 17 decembrie 2011, se pare că dictatorul nord-coreean, Kim Jong-il, a murit după ce a suferit un atac de cord, potrivit presei de stat din țara comunistă strâns controlată și extrem de izolată. Moartea sa a semnalat posibilitatea unei instabilitati crescute pe măsură ce a avut loc tranziția puterii în interiorul țării.

În zilele și săptămânile de după moartea lui Kim Jong-il, fiul său cel mai mic, Kim Jong-un, a primit diverse titluri importante, cum ar fi „Marele Succesor”.

Ce s-a întâmplat azi, 17 decembrie?

1891 – Moare Ion Ionescu de la Brad, agronom, economist, statistician român.

1903 – Orville și Wilbur Wright au realizat primul zbor de succes cu avionul propulsat de oameni, lângă Kitty Hawk, Carolina de Nord.

1911 – Oklahoma de Est era sub ordine federală de a impune interzicerea în zona indiană și în rezervația Osaga. Transporturile de băuturi alcoolice către indieni au fost interzise, ​​iar controlul alcoolului a fost pus sub jurisdicția guvernului federal.

1941 – Contraamiralul Husband E. Kimmel este eliberat de sub comanda flotei americane din Pacific, ca parte a unei zguduiri în urma dezastrului de la Pearl Harbor.

1944 – Germanii lansează o serie de contraatacuri și atacă cu parașutiști, tancuri și avioane de-a lungul frontului de 70 de mile păzit de forțele americane în regiunea Ardenne, cu un oarecare succes permițându-le să treacă din nou granițele Luxemburgului și Belgiei.

1966 – La Universitatea Centrală din Venezuela, soldații au înfruntat focul lunetist pentru a căuta teroriști comuniști. Armata a descoperit un depozit mare de arme și informații personale despre ofițerii de poliție. Mulți polițiști au fost ținta teroriștilor, iar universitatea a rugat guvernul să-i ajute, deoarece campusul devenise un focar pentru activități teroriste.

1978 – URSS a permis doar anumitor persoane să plece din țară, cum ar fi un cuplu de evrei care a căutat ajutor medical pentru copilul lor bolnav și savantul de vârf Venjamin Levich și soția sa care doreau să imigreze în Israel. Senatorii americani se întâlneau la Moscova pentru a-i convinge pe sovietici să permită a 200 de evrei să imigreze în Israel.

1989 – La ordinele lui Nicolae Ceaușescu s-a tras în manifestanții care protestau în Timișoara.

2007 – Au început demolările stadionului Lia Manoliu, iar inaugurarea noului stadion, numit Arena Națională, s-a făcut la 6 septembrie 2011.

Foto: Wikipedia

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
În țările democratice alegerea liderilor se face prin vot liber exprimat. Pentru alegerile prezidențiale, unele state au două tururi de scrutin, pe când altele unul singur. Publicația de... citește tot
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte să moară
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte ...
Unul dintre cei mai veseli actori a fost, cu siguranță, britanicul Charlie Chaplin. Comicul nu ne-a lăsat moștenire numai filmele în care a jucat ci și un instantaneu trist, surprins în... citește tot
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Au trecut mai bine de doi ani de când Rusia a invadat Ucraina și nu a fost săptămână în care să nu se vorbească în mass media despre armele nucleare. Dacă până acum Vladimir Putin a fost... citește tot