Ce s-a întâmplat azi, 17 decembrie?

17.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 17 decembrie?

Ziua de 17 decembrie este cea de 351-a zi a calendarului gregorian și a 352-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 14 de zile.

La 17 decembrie 2011, se pare că dictatorul nord-coreean, Kim Jong-il, a murit după ce a suferit un atac de cord, potrivit presei de stat din țara comunistă strâns controlată și extrem de izolată. Moartea sa a semnalat posibilitatea unei instabilitati crescute pe măsură ce a avut loc tranziția puterii în interiorul țării.

În zilele și săptămânile de după moartea lui Kim Jong-il, fiul său cel mai mic, Kim Jong-un, a primit diverse titluri importante, cum ar fi „Marele Succesor”.

Ce s-a întâmplat azi, 17 decembrie?

1891 – Moare Ion Ionescu de la Brad, agronom, economist, statistician român.

1903 – Orville și Wilbur Wright au realizat primul zbor de succes cu avionul propulsat de oameni, lângă Kitty Hawk, Carolina de Nord.

1911 – Oklahoma de Est era sub ordine federală de a impune interzicerea în zona indiană și în rezervația Osaga. Transporturile de băuturi alcoolice către indieni au fost interzise, ​​iar controlul alcoolului a fost pus sub jurisdicția guvernului federal.

1941 – Contraamiralul Husband E. Kimmel este eliberat de sub comanda flotei americane din Pacific, ca parte a unei zguduiri în urma dezastrului de la Pearl Harbor.

1944 – Germanii lansează o serie de contraatacuri și atacă cu parașutiști, tancuri și avioane de-a lungul frontului de 70 de mile păzit de forțele americane în regiunea Ardenne, cu un oarecare succes permițându-le să treacă din nou granițele Luxemburgului și Belgiei.

1966 – La Universitatea Centrală din Venezuela, soldații au înfruntat focul lunetist pentru a căuta teroriști comuniști. Armata a descoperit un depozit mare de arme și informații personale despre ofițerii de poliție. Mulți polițiști au fost ținta teroriștilor, iar universitatea a rugat guvernul să-i ajute, deoarece campusul devenise un focar pentru activități teroriste.

1978 – URSS a permis doar anumitor persoane să plece din țară, cum ar fi un cuplu de evrei care a căutat ajutor medical pentru copilul lor bolnav și savantul de vârf Venjamin Levich și soția sa care doreau să imigreze în Israel. Senatorii americani se întâlneau la Moscova pentru a-i convinge pe sovietici să permită a 200 de evrei să imigreze în Israel.

1989 – La ordinele lui Nicolae Ceaușescu s-a tras în manifestanții care protestau în Timișoara.

2007 – Au început demolările stadionului Lia Manoliu, iar inaugurarea noului stadion, numit Arena Națională, s-a făcut la 6 septembrie 2011.

Foto: Wikipedia

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot