Ce înseamnă să fii bogat? Ce înseamnă să fii sărac?

02.05.2020
Ce înseamnă să fii bogat? Ce înseamnă să fii sărac?

Copiii au nevoie în viață să fie îndrumați atunci când sunt mici. Capacitatea lor de a deosebi răul de bine este redusă la vârste fragede și trebuie să fie învățați. Poveștile de viață pe care părinții le povestesc pot fi adevărate lecții. Însă, din păcate, există și excepții și cei mici nu învață ceea ce trebuie din experiența părinților.

O poveste care a rămas în istorie este una în care tatăl a încercat să își învețe băiețelul ce înseamnă viața grea. Având o situație financiară mai bună, bărbatul și-a dus copilul într-un sat uitat de lume pentru a vedea cum este viața grea. În felul acesta, părintele a încercat să își facă copilul să aprecieze ceea ce are.

După o viață de muncă, plină de sacrificii, tatăl a vrut ca băiatul lui să înțeleagă ce înseamnă să fii sărac sau bogat. În felul acesta, cei doi au rămas mai multe zile la o familie săracă, iar copilul muncea cot la cot cu ceilalți. La întoarcere, cei doi au avut o discuție edificatoare în care băiatul a povestit ce a învățat din această lecție de viață.

Tatăl l-a întrebat pe fiul său cum s-a simțit?

– A fost grozav! – a spus copilul.

– Ai văzut cum trăiesc alți oameni? – l-a întrebat tatăl.

– Oh, da! – a exclamat fiul.

– Ce ai învățat tu din această experiență? – a întrebat tatăl.

– Am văzut că ei au patru câini, iar noi avem doar unul. Noi avem o piscină de 4 metri lungime, dar ei au un râu întreg. Noi avem felinare în grădină, iar ei au stelele care luminează pe cer. Noi avem o curte mică care este îngrădită cu sârmă și beton, în timp ce ei au câmpuri libere cât vezi cu ochii. Noi avem un gard înalt care să ne protejeze de dușmani, iar ei au mulți prieteni care se vor grăbi să-i ajute imediat! Această călătorie mi-a arătat cât de săraci suntem cu adevărat.

Bărbatul a fost uimit de răspunsurile date de copilul său. Capacitatea fiului de a observa lucrurile din alt punct de vedere a fost impresionantă, iar experiența a fost o lecție de viață pentru părinte.

Așadar, fericirea nu ține de lucrurile materiale, poți fi mulțumit și bucuros în viață cu puține sau poți fi trist având de toate. În multe cazuri, fericirea ține de perspectivă.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Pe 12 și 13 iunie 2024, britanicii de la Coldplay vor susține două concerte pe Arena Națională în cadrul turneului Music of the Spheres World Tour, care promovează cel de-al 9-lea album,... citește tot
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot