Ce înălțime are cel mai mare copac din lume?

10.10.2022
Ce înălțime are cel mai mare copac din lume?

Pe Pământ există tot felul de arbori care uimesc prin grosimea și înălțimea lor. Din păcate, mulți dintre ei au fost tăiați, mai mult sau mai puțin legal, pentru profit. În prezent, autoritățile au înțeles că pomii trebuie protejați și au adaptat legile la noua realitate. Astfel, s-a descoperit în anul 2006 cel mai mare copac din lume.

Cum arată cel mai mare copac din lume?

Cel mai mare copac din lume a fost denumit Hyperion și are nu mai puțin de 115,92 de metri înălțime. Diametrul acestuia măsoară 4,84 de metri. Gigantul pom face parte din specia sequoia de coastă (sequoia sempervirens) și poate fi văzut în Parcul Național Redwood din California.

Hyperion este situat în afara traseului, printr-o vegetație densă și este nevoie de o tăiere intensă a tufișurilor pentru a se ajunge la el. În ciuda călătoriei dificile, popularitatea crescută, datorată bloggerilor de călătorii și site-urilor, a acestui copac din afara traseului a dus la devastarea habitatului din jurul acestuia, se arată într-un comunicat al celor care se ocupă de parc, potrivit cnn.com.

Parcul găzduiește, de asemenea, al doilea și al treilea cel mai înalt copac din lume, Helios și Icarus. Unii specialiști în domeniu au estimat că Hyperion are 600 de ani, în timp ce alții consideră că vârsta lui se apropie de 700 – 800 de ani.

Cu toate că este foarte greu de ajuns la acest copac, pasionații de drumeții au găsit drumul cu ajutorul tehnologiei. Din păcate, cei care au ajuns în această zonă nu au respectat cum trebuie natura, astfel că reprezentanții parcului au venit cu măsuri suplimentare. Așadar, zona din jurul copacului este interzisă, iar cine este prins în această regiune riscă șase luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari.

În calitate de vizitator, trebuie să decideți dacă veți face parte din conservarea acestui peisaj unic sau veți face parte din distrugerea lui?, se arată pe site-ul rezervației, potrivit sursei citată mai sus.

Foto: reddit.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot