Ce este Ro-Alert? Cum funcționează Ro-Alert?

15.10.2019
Ce este Ro-Alert? Cum funcționează Ro-Alert?

Ce este Ro-Alert?

RO-ALERT este un sistem implementat la nivel național de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), ca urmare a O.U.G. nr. 72 din 5 octombrie 2017, ce permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale.

Sistemul Ro-Alert transmite populației mesaje de avertizare în timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicațiilor și tehnlogiei informațiilor.

Cum funcționează sistemul Ro-Alert?

Sistemul Ro-Alert este folosit în situații de urgență majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt expuse unui pericol iminent. Astfel de situații pot fi calamități naturale, fenemone meteo extreme, inundații de mari proporții sau dezastre de origine umană.

E adevărat că la Cernobîl au fost de 100 de ori mai multe radiații decât la bombele de la Nagasaki și Hiroshima?

Sistemul Ro-Alert permite selectarea unei zone geografice în care celulele radio ale operatorilor de comunicații mobile vor transmite în mod automat mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile cu tehnologia de tip Cell Broadcast din aria de acoperire a acestora.

Sistemul Ro-Alert a fost utilizat pentru prima dată în septembrie 2018 și de atunci populaţia a fost informată de existenţa pericolului imediat şi a putut adopta măsurile de autoprotecţie.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot