Ce este quesadilla? Cum arată quesadilla?

23.06.2020
Ce este quesadilla? Cum arată quesadilla?

Quesadilla este un preparat culinar inspirat din bucătăria mexicană. În secolul al XV-lea, când conchistadorii spanioli au ajus în Lumea Nouă, acest preparat culinar se număra deja printre preferințele poporului mesoamerican. Spaniolii au dat această denumire, care inițial avea o umplutură bazată doar pe brânză. Ulterior au fost adăugate alte ingrediente precum carnea de pasăre, vită, fructe de mare sau legume.

Ce este quesadilla?

Cu alte cuvinte, quesadilla reprezintă o clătită preparată pe grill sau în tigaie, folosindu-se tortilla. Acest preparat este servit la toate restaurantele mexicane din lume. Modul de preparare ține de ingredientele folosite la umplutură și de-a lungul vremii acestea s-au tot schimbat.

Cum să prepari o quesadilla?

Pentru a prepara o quesadilla este nevoie, în primul rând, de lipii (tortillas). Umplutura diferă de la bucătar la bucătar, însă este indicat să folosiți ingredientele care vă plac. În ultima perioadă, și la noi în România preparatul a început să fie din ce în ce mai comandat. Vă prezentăm mai jos cum să faceți acasă quesadilla.

O rețetă foarte gustoasă este guesadilla cu pui, unde se folosește pentru umplutură următoarele ingrediente: roșii (tăiate cubulețe), ceapă roșie (tăiată mărunt), piept de pui (tăiat cubulețe), parmezan, mozzarella. Puiul se prăjește ușor. Se așează pe fiecare lipie bucățele de roșie, ceapă, mozzarella, parmezan și pui. Se îndoaie lipia și se așează într-o tigaie încinsă. Odată rumenită pe o parte, se întoarce lipia și se rumenește și pe cealaltă parte.

Valoarea nutrițională a unei porții de quesadilla diferă în funcție de ingredientele folosite pentru umplutură. Așadar, dacă sunt folosite legume și carne de pui sau fructe de mare, putem obține un preparat bogat în vitamine și minerale, echilibrat din punct de vedere nutrițional. Important este ca la prepararea termică să se evite, dacă este posibil, folosirea uleiului, iar brânzeturile folosite să fie de bună calitate.

Quesadilla este originara din America de Sud

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot