Ce este quesadilla? Cum arată quesadilla?

23.06.2020
Ce este quesadilla? Cum arată quesadilla?

Quesadilla este un preparat culinar inspirat din bucătăria mexicană. În secolul al XV-lea, când conchistadorii spanioli au ajus în Lumea Nouă, acest preparat culinar se număra deja printre preferințele poporului mesoamerican. Spaniolii au dat această denumire, care inițial avea o umplutură bazată doar pe brânză. Ulterior au fost adăugate alte ingrediente precum carnea de pasăre, vită, fructe de mare sau legume.

Ce este quesadilla?

Cu alte cuvinte, quesadilla reprezintă o clătită preparată pe grill sau în tigaie, folosindu-se tortilla. Acest preparat este servit la toate restaurantele mexicane din lume. Modul de preparare ține de ingredientele folosite la umplutură și de-a lungul vremii acestea s-au tot schimbat.

Cum să prepari o quesadilla?

Pentru a prepara o quesadilla este nevoie, în primul rând, de lipii (tortillas). Umplutura diferă de la bucătar la bucătar, însă este indicat să folosiți ingredientele care vă plac. În ultima perioadă, și la noi în România preparatul a început să fie din ce în ce mai comandat. Vă prezentăm mai jos cum să faceți acasă quesadilla.

O rețetă foarte gustoasă este guesadilla cu pui, unde se folosește pentru umplutură următoarele ingrediente: roșii (tăiate cubulețe), ceapă roșie (tăiată mărunt), piept de pui (tăiat cubulețe), parmezan, mozzarella. Puiul se prăjește ușor. Se așează pe fiecare lipie bucățele de roșie, ceapă, mozzarella, parmezan și pui. Se îndoaie lipia și se așează într-o tigaie încinsă. Odată rumenită pe o parte, se întoarce lipia și se rumenește și pe cealaltă parte.

Valoarea nutrițională a unei porții de quesadilla diferă în funcție de ingredientele folosite pentru umplutură. Așadar, dacă sunt folosite legume și carne de pui sau fructe de mare, putem obține un preparat bogat în vitamine și minerale, echilibrat din punct de vedere nutrițional. Important este ca la prepararea termică să se evite, dacă este posibil, folosirea uleiului, iar brânzeturile folosite să fie de bună calitate.

Quesadilla este originara din America de Sud

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot