Ce este Prima Comuniune la catolici?

12.06.2023
Ce este Prima Comuniune la catolici?

Creștinismul este religia celor care cred în Iisus Hristos. Această concepție universală despre viață și Univers se împarte în mai multe culte, însă cele mai importante sunt ortodoxismul și catolicismul. Fiecare concepție doctrinară vine cu propriile reguli și interpretări ale Bibliei. Astfel că la catolici se serbează Prima Comuniune, un eveniment foarte important pentru credincioși.

Prima Comuniune la catolici

Prima Comuniune este un sacrament în Biserica Catolică, care marchează primirea Euharistiei, sau Sfânta Împărtășanie, pentru prima dată. Aceasta este o etapă importantă în viața unui credincios catolic.

Prima Comuniune este, de obicei, făcută de copiii catolici în jurul vârstei de 7-10 ani, deși vârsta exactă poate varia în funcție de tradițiile și practicile locale. Înainte de a primi Sfânta Împărtășanie, aceștia sunt de obicei pregătiți prin intermediul unui program catehetic desfășurat de parohia locală sau de școala catolică. Ei învață despre semnificația Euharistiei și despre importanța acestui sacrament în viața lor spirituală.

Ceremonia Primei Comuniuni are loc în timpul unei slujbe religioase speciale, în cadrul căreia tinerii primesc pentru prima dată Euharistia, adică pâinea și vinul, care sunt considerate a fi trupul și sângele lui Iisus Hristos. Această experiență este considerată a fi sacră și deosebit de importantă în viața spirituală a copiilor catolici, care devin astfel membri deplini ai comunității creștine.

Evenimentul are loc într-un cadru solemn și festiv, iar tinerii sunt încurajați să se pregătească prin rugăciune și prin spovedanie înainte de a primi Sfânta Împărtășanie. Familia și prietenii apropiați sunt adesea prezenți pentru a sărbători acest moment special al copilului, care marchează o etapă importantă în creșterea spirituală.

Câți credincioși are Biserica Catolică?

Creștinismul are peste două miliarde de adepți, iar Biserica Catolică numără aproximativ 1,3 miliarde de credincioși. Figura centrală pentru catolici este reprezentată de către Iisus Hristos, însă pe pământ autoritatea supremă este Papa. În prezent, Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales în data de 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot