Ce este Prima Comuniune la catolici?

12.06.2023
Ce este Prima Comuniune la catolici?

Creștinismul este religia celor care cred în Iisus Hristos. Această concepție universală despre viață și Univers se împarte în mai multe culte, însă cele mai importante sunt ortodoxismul și catolicismul. Fiecare concepție doctrinară vine cu propriile reguli și interpretări ale Bibliei. Astfel că la catolici se serbează Prima Comuniune, un eveniment foarte important pentru credincioși.

Prima Comuniune la catolici

Prima Comuniune este un sacrament în Biserica Catolică, care marchează primirea Euharistiei, sau Sfânta Împărtășanie, pentru prima dată. Aceasta este o etapă importantă în viața unui credincios catolic.

Prima Comuniune este, de obicei, făcută de copiii catolici în jurul vârstei de 7-10 ani, deși vârsta exactă poate varia în funcție de tradițiile și practicile locale. Înainte de a primi Sfânta Împărtășanie, aceștia sunt de obicei pregătiți prin intermediul unui program catehetic desfășurat de parohia locală sau de școala catolică. Ei învață despre semnificația Euharistiei și despre importanța acestui sacrament în viața lor spirituală.

Ceremonia Primei Comuniuni are loc în timpul unei slujbe religioase speciale, în cadrul căreia tinerii primesc pentru prima dată Euharistia, adică pâinea și vinul, care sunt considerate a fi trupul și sângele lui Iisus Hristos. Această experiență este considerată a fi sacră și deosebit de importantă în viața spirituală a copiilor catolici, care devin astfel membri deplini ai comunității creștine.

Evenimentul are loc într-un cadru solemn și festiv, iar tinerii sunt încurajați să se pregătească prin rugăciune și prin spovedanie înainte de a primi Sfânta Împărtășanie. Familia și prietenii apropiați sunt adesea prezenți pentru a sărbători acest moment special al copilului, care marchează o etapă importantă în creșterea spirituală.

Câți credincioși are Biserica Catolică?

Creștinismul are peste două miliarde de adepți, iar Biserica Catolică numără aproximativ 1,3 miliarde de credincioși. Figura centrală pentru catolici este reprezentată de către Iisus Hristos, însă pe pământ autoritatea supremă este Papa. În prezent, Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales în data de 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Venus de Milo îl are, omul Vitruvian al lui Leonardo de Vinci îi are, David al lui Michelangelo o are. Dacă și dumneavoastră aveți al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare... citește tot
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
Expresia „Ai carte, ai parte” este una bine cunoscută în cultura românească și a fost, de-a lungul timpului, interpretată ca fiind o celebrare a educației și a cunoașterii. La prima... citește tot
Cum învățau bunicii noștri la școală? Ce manuale aveau?
Cum învățau bunicii noștri la școală? Ce manuale aveau?
La fiecare început de an școlar, în spațiul public au loc ample dezbateri despre cum funcționează sistemul public de educatie de la noi și cum ar trebui el să funcționeze la modul ideal. De... citește tot