Ce este codul SWIFT? Ce este codul BIC?

18.04.2018
Ce este codul SWIFT? Ce este codul BIC?

Transferul bancar a devenit o obișnuință printre români, însă limbajul bancar poate crea încă mari confuzii. Unii dintre termenii mai puțin cunoscuți reprezintă codurile SWIFT și BIC care sunt, de altfel, în limbajul colocvial, sinonime.

Rețeaua SWIFT (rapid) este cea care permite comunicarea și transmiterea de informații între două instituții bancare. Codul BIC este prescurtarea de la Bank Identifier Code. Acesta mai este cunoscut și sub denumirea de cod SWIFT, deși codul SWIFT cuprinde și codul BIC.

Codul SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) este format din 8 sau 11 caractere. Acesta are misiunea de a identifica în mod unic o instituție financiară sau o sucursală a acesteia. Primele 4 caractere reprezintă numele băncii, urmat de codul internațional al țării și de codul localității. În cazul codurilor care au 11 caractere, ultimele reprezintă o anumită sucursală a băncii.

SWIFT

Care este codul CVV al cardului?

Codul CVC (Card Verification Code), uneori denumit și codul CVV (Card Verification Value) este codul format, de regulă, din 3 cifre. Acesta se găsește pe spatele cardului și este așa numitul „cod de securitate”.

Care sunt datele de pe card necesare realizării unei tranzacții online?

În cele mai multe cazuri, datele necesare realizării unei tranzacții online sunt:

Când intră banii pe card?

Cand intra banii pe card. Transferul bancar. Cei care apelează la această metodă se întreabă deseori la cât timp intră banii pe cardul destinatarului în urma unui transfer bancar.

La ce ore intră banii în urma unui transfer?

Puțini sunt cei care știu că în urma unui transfer interbancar există ore limită de procesare a operațiunilor. Astfel, acestea au loc în trei sesiuni zilnice de procesare a platilor primite de la bănci: la 10:30, 13:30 si 16:30.

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
În țările democratice alegerea liderilor se face prin vot liber exprimat. Pentru alegerile prezidențiale, unele state au două tururi de scrutin, pe când altele unul singur. Publicația de... citește tot
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte să moară
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte ...
Unul dintre cei mai veseli actori a fost, cu siguranță, britanicul Charlie Chaplin. Comicul nu ne-a lăsat moștenire numai filmele în care a jucat ci și un instantaneu trist, surprins în... citește tot
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Au trecut mai bine de doi ani de când Rusia a invadat Ucraina și nu a fost săptămână în care să nu se vorbească în mass media despre armele nucleare. Dacă până acum Vladimir Putin a fost... citește tot