Ce este aplicația Zoom? Cum funcționează aceasta?

11.06.2020
Ce este aplicația Zoom? Cum funcționează aceasta?

Se poate spune cu certitudine că aplicația Zoom a salvat multe locuri de muncă, odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus. Cum a fost posibil acest lucru și de ce până acum nu era așa cunoscută, urmează să vedem în rândurile de mai jos.

Zoom este o aplicație ce permite realizarea de conferințe video, trimitere de mesaje și expediere de fișiere. Cu toate că aceasta există de ceva vreme pe piață, odată cu izbucnirea epidemiei de Covid-19 aceasta a devenit foarte populară. Softul a fost lansat în anul 2011, iar în momentul de față este evaluat la 29 de miliarde de dolari.

Cum funcționează aplicația Zoom?

Zoom este folosită foarte mult de oamenii care lucrează de acasă, fiindcă permite discuții video. Totodată, aplicația este folosită și de școli și grădinițe pentru a transmite informația. Platforma aplicației permite efectuarea de apeluri video de grup de pe PC, laptop, smartphone sau tabletă prin folosirea chat-ului care, împarte ecranul între fereastra profesorului și utilizarea unei table virtuale interactive. În cadrul aplicației, discuțiile video unu la unu sunt gratis, indiferent de durata acestora. În schimb conferințele de grup sunt la liber doar 40 de minute.

Aplicația Zoom dispune de abonamente, iar în funcție de planul tarifar, la o conferință video pot participa până la 500 de persoane. Abonamentele vin și cu ceva facilități, în sensul că permit înregistrarea și stocarea pe servere cloud a conferințelor video.

Aplicația are trei tipuri de abonamente, după cum urmează:

  1. abonamentul Pro are nevoie de o singură gazdă și costă 14,99 de dolari pe lună;
  2. abonamentul Business necesită 10 gazde, care să plătească 19,99 de dolari pe lună;
  3. abonamentul Enterprise necesită 50 gazde, care să plătească 19,99 de dolari pe lună.

Trebuie specificat că ultimele două pachete oferă inclusiv transcrierea discuțiilor în cloud. În momentul de față, aplicația Zoom are peste 200 de milioane de utilizatori. Ea este disponibilă atât pentru sistemul Android cât și pentru iOS.

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot