Ce conțin faimoșii muslitos?

16.08.2022
Ce conțin faimoșii muslitos?

Pe piață există, în prezent, o serie de produse alimentare care nu sunt tocmai sănătoase de consumat. Multe dintre ele nu au nicio legătură cu produsul prezentat pe etichetă, fiind un amestec de substanțe și arome pentru a da gust și miros. Din păcate, așa ajungem să ne îmbolnăvim de diferite maladii în timp, fiindcă nu consumăm produse naturale și mâncăm alimente semipreparate care nu aduc niciun beneficiu organismului uman.

Muslitos, un produs fără valoare alimentară

Produsul “Muslitos del Mare” este o imitație de fructe de mare, având în componența sa viețuitoare marine fără valoare nutritivă și cu o serie de aditivi alimentari. Potrivit etichetei de pe produsul vândut, muslitos de crab pane semipreparați au în componența lor tot felul de substanțe și arome pentru potențarea gustului și mirosului, însă nicio urmă de carne de crab și doar cleștele de crab atașat.

Surimi 25%, stabilizatori (E 420 – sorbitol, E 452 – polifosfat calcic), apă, pesmet, amidon de grâu, cleşte natural de crab, făină de grâu, ulei vegetal, proteine de soia, zahăr, sare, aromă de crab, amidon modificat E 1420, albuş, intensificator de gust: glutamat mo­no­sodic E 621, colorant: extract natural de ardei E 160c, se arată pe eticheta produsului „Muslitos”.

Totodată, de pe etichetă aflăm și valoarea nutritivă pentru 100 de grame, care arată astfel: energie 134 kcal/561 kj, proteine 8,3 grame, grăsimi 1,9 grame, carbohidraţi 21,6 grame. Așadar, „Muslitos” conține doar cleștele de la crab, restul compoziției fiind un amestec de pesmet, amidon, surimi, făină, ulei, soia, zahăr, sare, albuș și aditivi alimentari.

Surimi este un produs nou, ob­ţi­nut din prelucrarea peştilor marini şi a altor vieţuitoare marine. Proteina con­ţi­nută de acesta suferă un proces de reconstituire şi creare de textură pentru a imita carnea unor fructe de mare. De aceea, produsul poate că­pă­ta orice aromă, de exemplu, de crab, de langustă, de homar etc. prin adaosuri de arome şi poate fi co­lorat după dorinţă, a declarat profesorul doctor Gheorghe Menci­nicopschi, potrivit jurnalul.ro.

Surimi este un preparat hiperprocesat din diverse resturi de carne, nu neapărat din pește, însă când se prepară din pește se alege sortimentul cel mai nociv, pangasius sau codul de Alaska. Carnea se separă de oase, se mărunțește foarte fin și se amestecă cu substanțe chimice până când nu mai are niciun miros sau gust, au scris cei de la csid.ro.

Muslitos – contraindicații

Cu toate că produsul se află pe piață și oricine îl poate cumpăra, acesta nu este recomandat copiilor, adolescenților, femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Totodată, persoanele care suferă de boli neuropsihice şi neurodegenerative, bolnavii de cancer și care au osteoporoză nu trebuie să consume acest produs alimentar.

Foto: Facebook.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot