Ce beneficii ai dacă naști în Anglia? Dar în Italia?

30.06.2023
Ce beneficii ai dacă naști în Anglia? Dar în Italia?

Foarte mulți români au plecat din țară pentru o viață mai bună. Neajunsurile financiare din România au făcut ca aceștia să se stabilească definitiv în alte state și și-au întemeiat acolo o nouă familie. O bună parte dintre cetățenii noștri au ales Anglia și Italia pentru nivelul ridicat de trai, oportunitățile în materie de joburi, precum și beneficiile primite de la autorități la nașterea unui copil.

Ce beneficii ai dacă naști în Anglia?

Trebuie precizat de la bun început că Anglia nu mai face parte din blocul comunitar european, astfel că regulile Uniunii Europene nu se mai aplică aici. Nașterea unui copil în Anglia vine, totuși, cu o serie de beneficii pentru micuți și părinți. În primul rând, încă de la naștere nou-născutul va primi alocație până la vârsta de 16 ani, iar dacă se va afla în sistemul de învățământ până la vârsta de 20 de ani va primi bani toată această perioadă.

Dacă aveți mai mulți copii, alocația se plătește în două cuantumuri: cel mare primește 24 de lire sterline pe lună, iar restul de frați mai mici primesc 15.90 de lire sterline pe lună, indiferent câți sunt.

Unele beneficii se calculează în funcție de venit, cum ar fi existența creditului universal, a creditului fiscal pentru cei cu venituri mici, a creditului fiscal pentru copii, fiind luat în considerare și venitul familiei dumneavoastră. Dacă vă calificați pentru beneficii calculate în funcție de venit, vă puteți încadra, de asemenea, și pentru alte beneficii, cum ar fi indemnizația acordată la începutul perioadei de maternitate, voucherele pentru alimentația copilului sau ajutorul privind costurile de cazare și cele privind plata taxelor și impozitelor locale, potrivit maternityaction.org.uk.

În ceea ce privește indemnizația pentru concediul de maternitate și alocația pentru maternitate, acestea depind de veniturile și istoricul dumneavoastră în câmpul muncii. Este bine de știut că legislația în acest domeniu se poate schimba de la o lună la alta și este bine să fiți la curent cu ultimele modificări.

Ce beneficii ai dacă naști în Italia?

Românii care aleg să își întemeieze o familie în Italia și locuiesc legal acolo trebuie să știe că la nașterea unui copil au parte de o indemnizație, denumită „Bonus Bebè”. Aceasta este plătită pe o perioadă de 12 luni și variază în funcție de veniturile părinților. Potrivit datelor oficiale din anul 2021, suma de la care se pornește este de 960 euro și ajunge la 1.920 de euro pe an pentru familiile cu venituri mici.

Totodată, statul italian acordă bani și pentru creșă, iar sumele pleacă de la 1.500 euro pe an până la 3.000 euro, bineînțeles în funcție de veniturile părinților. Este bine de știut că pentru a avea parte de aceste beneficii trebuie îndeplinite anumite condiții, care pot fi văzute aici.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot