Ce ascendent am? Cum se calculează ascendentul?

28.03.2022
Ce ascendent am? Cum se calculează ascendentul?

Semnul în creștere, numit și ascendent, este semnul care se ridică peste orizontul estic când o persoană se naște. Acesta îi poate determina atitudinea sau personalitatea.

Care este ascendentul meu?

De exemplu, un Capricorn conservator cu ascendent Leu poate părea să aibă unele trăsături asemănătoare Leului. Acesta poate avea o personalitate puternică și un stil mai expresiv decât Capricornul obișnuit.

Unii oameni susțin că ascendentul poate fi mult mai puternic în atitudinea unei persoane decât zodia în care s-a născut. Ascendentul este vârful, sau linia de început, a primei case a zodiacului. Este întotdeauna notat cu o linie întunecată la ceea ce ar fi 9:00 pe un ceas. De la vârful primei case, călătorim în jurul roții zodiacului în sens invers acelor de ceasornic.

Ascendentul indică linia estică a orizontului pe care Soarele „răsăre” în acel moment. Ascendentul este, de asemenea, punctul de plecare al celor 12 case, prima casă începând de la ascendent, iar toate casele urmează în sens invers acelor de ceasornic în jurul diagramei, până când casa a XII-a se termină în același punct în care începe casa I, la ascendent.

Semnul în creștere își schimbă semnele zodiacale cam la fiecare două ore. Deoarece soarele răsare și apune la ore diferite în funcție de anotimp, o persoană născută la ora 10 dimineața în aprilie ar avea un ascendent mult diferit față de cineva născut la ora 10 dimineața în noiembrie.

Cum afli ce ascendent ai?

Ascendentul se schimbă la fiecare două ore, așa că ar trebuie să știi ora și locul exact al nașterii pentru a obține un răspuns precis. Dacă nu ai documente din care să reiasă ora nașterii, te poți baza pe memoria unui părinte sau să apelezi la un astrolog profesionist pentru a face o reconstituire a hărții astrale.

Odată ce ai informațiile despre naștere, poți afla ce ascendent ai. Poți face acest lucru pe o mulțime de site-uri gratuite, cum ar fi Astromagie sau Horoscopul meu.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 august, a 223-a zi a calendarului gregorian și a 224-a zi în anii bisecți, a consemnat de-a lungul vremii evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a țării noastre. În...
Cele mai noi articole
De ce Sadoveanu nu dădea niciodată bani cu împrumut?
De ce Sadoveanu nu dădea niciodată bani cu împrumut?
Cine nu a auzit despre scriitorul Mihail Sadoveanu? Înainte de scriitorul Sadoveanu a existat omul Mihail Sadoveanu, un bărbat care era pasionat de vânătorie și pescărie. Acesta era înconjurat... citește tot
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
România a avut, de-a lungul timpului, mai multe personalităţi care i-au influenţat dezvoltarea. Cei mai mulți dintre ei sunt cunoscuți, rămânând în istorie prin realizările lor în plan... citește tot
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Alături de Elena Lupescu și Elena Udrea, Elena Ceaușescu este una dintre cele mai cunoscute femei care au influențat viața politică din România și, totodată, destinele a milioane de români.... citește tot