Ce ascendent am? Cum se calculează ascendentul?

28.03.2022
Ce ascendent am? Cum se calculează ascendentul?

Semnul în creștere, numit și ascendent, este semnul care se ridică peste orizontul estic când o persoană se naște. Acesta îi poate determina atitudinea sau personalitatea.

Care este ascendentul meu?

De exemplu, un Capricorn conservator cu ascendent Leu poate părea să aibă unele trăsături asemănătoare Leului. Acesta poate avea o personalitate puternică și un stil mai expresiv decât Capricornul obișnuit.

Unii oameni susțin că ascendentul poate fi mult mai puternic în atitudinea unei persoane decât zodia în care s-a născut. Ascendentul este vârful, sau linia de început, a primei case a zodiacului. Este întotdeauna notat cu o linie întunecată la ceea ce ar fi 9:00 pe un ceas. De la vârful primei case, călătorim în jurul roții zodiacului în sens invers acelor de ceasornic.

Ascendentul indică linia estică a orizontului pe care Soarele „răsăre” în acel moment. Ascendentul este, de asemenea, punctul de plecare al celor 12 case, prima casă începând de la ascendent, iar toate casele urmează în sens invers acelor de ceasornic în jurul diagramei, până când casa a XII-a se termină în același punct în care începe casa I, la ascendent.

Semnul în creștere își schimbă semnele zodiacale cam la fiecare două ore. Deoarece soarele răsare și apune la ore diferite în funcție de anotimp, o persoană născută la ora 10 dimineața în aprilie ar avea un ascendent mult diferit față de cineva născut la ora 10 dimineața în noiembrie.

Cum afli ce ascendent ai?

Ascendentul se schimbă la fiecare două ore, așa că ar trebuie să știi ora și locul exact al nașterii pentru a obține un răspuns precis. Dacă nu ai documente din care să reiasă ora nașterii, te poți baza pe memoria unui părinte sau să apelezi la un astrolog profesionist pentru a face o reconstituire a hărții astrale.

Odată ce ai informațiile despre naștere, poți afla ce ascendent ai. Poți face acest lucru pe o mulțime de site-uri gratuite, cum ar fi Astromagie sau Horoscopul meu.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot