Ce animal de companie este ușor de întreținut?

19.04.2022
Ce animal de companie este ușor de întreținut?

A avea un animal de companie este o modalitate simplă de a adăuga o dinamică diferită casei tale. Cu toate acestea, dacă sunt copii în familie sau programul de lucru este încărcat, îngrijirea unui necuvântător nu este ușoară.

Totuși, există animale care necesită o îngrijire redusă. Ca și în cazul altor animale, este importantă o cercetare amănunțită și o discuție cu specialiști înainte de a adopta un animal de companie care necesită puțină întreținere, deoarece și aceste viețuitoare sunt demne de toată dragostea pe care o poate oferi un om.

Animal de companie ușor de întreținut

Peștii sunt adesea văzuți ca animale de companie care necesită întreținere redusă. Cu toate acestea, unii specialiști sunt de părere că și ei au nevoie de o atenție specială, mai ales dacă oamenii aleg o specie pretențioasă. Cel mai ușor de întreținut este peștele Betta, numit și peștele luptător siamez.

Peștii Betta sunt uimitori, rezistenți și implică costuri reduse. E nevoie de un kit de acvariu de aproximativ 10 litri sau chiar mai mic. Se schimbă apa la trei zile și se hrănesc doar o dată pe zi. Peștii betta masculi ar trebui ținuți singuri, deoarece au tendința de a se lupta între ei, dar doamnele pot coabita. În plus, peștii Betta nu au nevoie de un dispozitiv de filtrare al aerului în acvariu.

Peștii Guppy sunt, de asemenea, pești grozavi de companie. Nu sunt prea exigenți când vine vorba de împărțirea spațiului și se pot înțelege cu celelalte mici creaturi marine din acvariu. Dieta lor constă în principal din hrană obișnuită de pește, deși se știe că au o pasiune pentru viermii de sânge congelați.

La fel ca peștii betta, peștii aurii (caras auriu) sunt o plăcere să-i privești și sunt disponibili în multe soiuri. Ei pot ajunge la dimensiuni de până la 20 cm, așa că necesită un rezervor sau un acvariu spațios, nu un bol. Peștii aurii tind să fie dezordonați, așa că este nevoie ca spațiile de locuit să fie frecvent curățate.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot