Ce animal de companie este ușor de întreținut?

19.04.2022
Ce animal de companie este ușor de întreținut?

A avea un animal de companie este o modalitate simplă de a adăuga o dinamică diferită casei tale. Cu toate acestea, dacă sunt copii în familie sau programul de lucru este încărcat, îngrijirea unui necuvântător nu este ușoară.

Totuși, există animale care necesită o îngrijire redusă. Ca și în cazul altor animale, este importantă o cercetare amănunțită și o discuție cu specialiști înainte de a adopta un animal de companie care necesită puțină întreținere, deoarece și aceste viețuitoare sunt demne de toată dragostea pe care o poate oferi un om.

Animal de companie ușor de întreținut

Peștii sunt adesea văzuți ca animale de companie care necesită întreținere redusă. Cu toate acestea, unii specialiști sunt de părere că și ei au nevoie de o atenție specială, mai ales dacă oamenii aleg o specie pretențioasă. Cel mai ușor de întreținut este peștele Betta, numit și peștele luptător siamez.

Peștii Betta sunt uimitori, rezistenți și implică costuri reduse. E nevoie de un kit de acvariu de aproximativ 10 litri sau chiar mai mic. Se schimbă apa la trei zile și se hrănesc doar o dată pe zi. Peștii betta masculi ar trebui ținuți singuri, deoarece au tendința de a se lupta între ei, dar doamnele pot coabita. În plus, peștii Betta nu au nevoie de un dispozitiv de filtrare al aerului în acvariu.

Peștii Guppy sunt, de asemenea, pești grozavi de companie. Nu sunt prea exigenți când vine vorba de împărțirea spațiului și se pot înțelege cu celelalte mici creaturi marine din acvariu. Dieta lor constă în principal din hrană obișnuită de pește, deși se știe că au o pasiune pentru viermii de sânge congelați.

La fel ca peștii betta, peștii aurii (caras auriu) sunt o plăcere să-i privești și sunt disponibili în multe soiuri. Ei pot ajunge la dimensiuni de până la 20 cm, așa că necesită un rezervor sau un acvariu spațios, nu un bol. Peștii aurii tind să fie dezordonați, așa că este nevoie ca spațiile de locuit să fie frecvent curățate.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 15 noiembrie este cea de 319-a zi a calendarului gregorian și a 320-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 46 de zile. La 15 noiembrie 2001, a fost lansat Xbox....
Cele mai noi articole
Geniu! Cum a învățat într-o singură noapte Nicolae Iorga limba turcă?
Geniu! Cum a învățat într-o singură noapte Nicolae Iorga limba turcă?
Nicolae Iorga (5 iunie 1871 – 27 noiembrie 1940) a fost un geniu al culturii românești, excelând în toate domeniile în care și-a propus să lucreze. Istoric, dramaturg și poet, Iorga a ajuns... citește tot
De ce, în trecut, scările erau construite în formă de spirală?
De ce, în trecut, scările erau construite în formă de spirală?
Foarte multe clădiri au fost construite având scările sub formă de spirală. În prezent, acestea sunt realizate astfel pentru un efect în plus de design, însă în trecut ele aveau un rol... citește tot
Ce este bomba cu hidrogen? Cât de distructivă este?
Ce este bomba cu hidrogen? Cât de distructivă este?
Conflictele fac parte din gena umană. Încă din antichitate, triburile obișnuiau să se lupte pentru ocuparea anumitor poziții în regiune sau pentru a face rost de noi resurse. Retorica... citește tot