Câți cai putere are un Kw?

01.02.2019
Câți cai putere are un Kw?

Multe dintre automobilele cu care circulăm au trecut în talon sau în cartea mașinii numărul cai putere exprimat în kilovați. Cu toate acestea, în limbajul de zi cu zi, șoferii vorbesc despre puterea motorului mașinii pe care o conduc exprimându-se în cai putere. Totuși, câți cai putere are un kilowatt?

KW în CP

Multe dintre automobilele cu care circulăm au trecut în talon sau în cartea mașinii numărul cai putere exprimat în kilovați. Cu toate acestea, în limbajul de zi cu zi, șoferii vorbesc despre puterea motorului mașinii pe care o conduc exprimându-se în cai putere. Totuși, câți cai putere are un kilovat?

Cine a avut prima mașină din România și ce marcă era aceasta?

Un cal-putere, prescurtat CP (foarte rar C.P.) este o unitate de măsură pentru putere, presupusă a fi egală cu puterea mecanică pe care este capabil s-o furnizeze un cal. În limba engleză, prescurtarea este HP (horse power). Calul putere se utilizează uneori pentru a specifica puterea motoarelor termice sau electrice. Pe înțelesul tuturor, un cal putere este forța cu care poate fi ridicată o greutate de 75 de kilograme de la sol într-o secundă.

Totodată, puterea motoarelor automobilelor poate lesne fi măsurată și în kilowatti. Aceștia sunt o unitate de măsură a energiei, egală cu energia produsă într-o oră de o sursă cu puterea de un kilowatt. UE a introdus în anul 1972 unitatea de măsură kilowatt ca fiind unitatea oficială de măsurare a puterii.

Câți cai putere are un Kw?

Așadar, răspunsul la această întrebare este 1.35962. Așadar, 1KW = 1.35962 CP. De exemplu, un automobil marca VW Golf al cărui motor are o putere de 74 de Kw, va avea 101 CP. (74 X 1.35962 = 100.61188).

Trebuie spus că, de cele mai multe ori, caii putere pe care le au motoarele mașinilor noi sunt doar pe hârtie. În multe dintre siutații caii putere reali sunt mai puțini decât spune producătorul. Exact ca la consum. Adevărul este undeva la mijloc.

Martorii de bord – Ce înseamnă fiecare martor de bord?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot