Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?

28.03.2024
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?

Pe 12 și 13 iunie 2024, britanicii de la Coldplay vor susține două concerte pe Arena Națională în cadrul turneului Music of the Spheres World Tour, care promovează cel de-al 9-lea album, semnat de trupa britanica și lansat în Octombrie 2021. Biletele s-au vândut ca pâinea caldă, astfel că mii de români îi vor putea vedea pe viu pe cei de la Coldplay. Totuși, care este fee-ul trupei britanice pentru un astfel de spectacol?

Turneul Coldplay Music of the Spheres World Tour va începe în Atena pe 8 iunie şi se va termina în Dublin pe 30 august. Britanicii vor concerta și la București în două zile consecutiv, dat fiind cererea mare de bilete din partea fanilor români. Cel mai ieftin bilet a fost 199 de RON.

Cât câștigă Coldplay dintr-o reprezentație?

Conform surselor shtiu.ro, fee-ul Coldplay este cuprins între 3,5 şi 5 milioane de euro per concert. Pe lângă acesta se adaugă cheltuielile de organizare, producţie, care pot să mai însemne încă pe atât. Așadar, în două zile de spectacole, Chris Martin și colegii lui vor lua de la București peste 7 milioane de euro. Dat fiind că în acest turneu, Coldplay va susține 44 de concerte, onorariul pe care îl vor încasa este amețitor, de ordinul sutelor de milioane de euro.

Trupa rock Coldplay este compusă din patru membri astfel Chris Martin (solist), Jon Buckland, Guy Berryman și Will Champion. Aceștia au cunoscut succesul în urmă cu 12 ani, atunci când au lansat melodia Yellow, ce a adunat peste un miliard de vizualizări pe YouTube. Toate biletele din cadrul turneului Music of the Spheres World Tour s-au vândut în timp record.

Cine îi aduce pe Coldplay în România?

Trupa Coldplay este adusă în România de Emagic Entertainment, unul dintre cei mai cunoscuţi organizatori de concerte din România, cei care a adus în România şi Guns N’Roses, Depeche Mode, Sting, Lenny Kravitz, Metallica, Shakira sau Pink Martini.

 

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot