Cât de mare a fost cel mai mare fulg de zăpadă din istorie?

12.12.2018
Cât de mare a fost cel mai mare fulg de zăpadă din istorie?

Miliarde de fulgi de nea cad în fiecare zi pe Pământ. Mai mici sau mai mari, mai strălucitori sau nu, fulgii de zăpadă sunt de-a dreptul spectaculoși. Totuși, cât de mare a fost cel mai mare fulg de nea din istorie despre care vorbesc cu admirație meteorologii?

Este greu de aflat care a fost cel mai mare fulg de zăpadă din lume, din pricina faptului că nu există fotografii elocvente.

Care este cel mai mare cadou de Crăciun primit vreodată?

Conform meteorologilor, cel mai mare fulg de nea din lume avea un diametru de 38.1 centimetri. Acesta a fost înregistrat și în Cartea Recordurilor, iar apariția lui a fost consemnată în anul 1887 în statul Montana, din Statele Unite ale Americii.

Reprezentanții Cărții Recordurilor scriu că un fermier care a asistat la această cădere masivă de zăpadă ar fi comparat fulgii cu mărimea unei „oale de lapte”. Din păcate, nicio fotografie nu susține afirmația aceasta.

Bradul la români. De ce n-au vrut românii brad împodobit de sărbători la începuturi?

Conform oamenilor de știință, legea fizicii nu impune restricții privind dimensiunea fulgilor care cad din cer. „Există absolut toate motivele să presupunem că astfel de situații cu fulgi mari de câțiva centimetri ar putea să apară aproape în fiecare zi în timpul iernii undeva în Europa sau la marginea maritimă a Americii de Nord și a Asiei”, a declarat William S. Pike, un observator meteorologic britanic.

Totuși, un fulg de nea de 38.1 centimetri e un pic cam mult, nu-i așa?

Curiozități despre fulgii de zăpadă:

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot