Care este cel mai mare cadou de Crăciun primit vreodată?

12.12.2018
Care este cel mai mare cadou de Crăciun primit vreodată?

Cui nu-i plac cadourile? Cu cât sunt mai mari, cu atât sunt, de obicei, mai valoroase și mai apreciate. Totuși, de-a lungul vremii s-au făcut milioane de cadouri în întreaga lume cu ocazia Crăciunului. Care este însă cel mai mare cadou de Crăciun primit vreodată?

Cel mai mare cadou de Crăciun ar fi putut fi un elefant, un TIR sau, poate, chiar o statuie. Ei bine, da, cel mai mare cadou de Crăciun primit de cineva este chiar Statuia Libertății. Francezii au dăruit-o americanilor această statuie în anul 1886.

Statuia a fost plasată în anul 1886 la intrarea portului de pe insula „Liberty Island” cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american. Statuia este un cadou al Franței făcut Statelor Unite ale Americii cu două ocazii speciale: Crăciunul și aniversarea a 110 de ani de la câștigarea independenței Statelor Unite.

„Statuia Libertății” a fost inaugurată de președintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886.

Monumentul are o greutate totală de 225 tone și este construit din cupru. Culoarea verzuie este rezultatul oxidarea materialului din care este construită „Statuia Libertății”.

Bradul la români. De ce n-au vrut românii brad împodobit de sărbători la începuturi?

Statuia este așezată pe un soclu în formă de stea, construit din piatră, în interiorul căruia se află un muzeu. Învelișul de cupru al statuii a fost proiectat de sculptorul Frederic Auguste Bartholdi, iar scheletul de fier de către inginerul francez Gustave Eiffel.

Scuptorul Frédéric Auguste Bartholdi nu a vrut niciodată să dezvăluie sursa de inspirație pentru chipul statuii. Unele voci afirmă că că ar fi vorba despre Isabelle Eugenie Boyer, văduva lui Isaac Merritt Singer, o femeie faimoasă a Parisului.

Statuia Libertății și 
Isabelle Eugenie Boyer


Iisus Hristos nu s-a născut pe 25 decembrie. De ce sărbătorim Crăciunul pe această dată?

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot