Care sunt speciile de papagali vorbitori? Cum arată papagalii vorbitori?

04.01.2021
Care sunt speciile de papagali vorbitori? Cum arată papagalii vorbitori?

Câte specii de papagali sunt vorbitori? Majoritatea oamenilor își dorește să aibă un animal de companie. Cei mai mulți preferă câinii sau pisicile, însă alții vor ceva care să nu necesite atâta grijă și curățenie, iar papagalii reprezintă soluția perfectă. Aceste înaripate, frumos colorate, pot să și vorbească sau să scoată anumite sunete.

Trebuie specificat că nu toți papagalii sunt vorbitori. Sunt specii care reproduc, relativ repede câteva cuvinte, în timp ce altele cu greu scot două, trei sunete. Pentru a învață pasărea să vorbească trebuie să exersezi cu ea și să îi acorzi ceva timp până va învață.

Care papagali pot să vorbească?

Aceste superbe păsări reușesc să vorbească atunci când nu sunt stresate și ajung să își considere stăpânul ca fiind partener de stol. Totodată, este bine de știut că papagalii vor vorbi mai greu dacă sunt ținuți în volieră alături de celelalte surate.

Cele mai cunoscute specii de papagali vorbitori sunt:

1. Peruşul Această pasăre de dimensiuni mici este cea mai cumpărată. Perușii sunt isteți și învață repede câteva cuvinte, dacă le acorzi puțină atenție. Majoritatea părinților cumpără copiilor aceste superbe înaripate, fiindcă reprezintă un animal de companie ușor de întreținut. Prețul acestor păsări variază între 30 și 50 de lei.

Așa arată perușii

2. Papagalul amazonian – Frumoasa înaripată ajunge să trăiască și 50 de ani. Astfel, această pasăre poate fi un companion pentru tot restul vieții, de aici și prețul destul de mare, în jur de 2.000 de lei. Această specie de papagali este incredibil de frumos colorată și reușește să vorbească foarte repede. Are o personalitate prietenoasă și poate învăța ușor diverse trucuri.

Așa arată papagalul amazonian

3. Papagalul gri african – Acesta mai este numit și Jako și este de departe cea mai vorbăreata pasăre. Jako nu are nevoie de dresaj și învață singur să vorbească. Papagalul este atât de vorbăreț încât cu greu îl poți face să tacă. El poate reproduce nu doar cuvinte ci și propoziții întregi, iar atunci când se plictisește începe să imite diverse sunete pe care le aude prin casă. Prețul unui asemenea exemplar este cuprins între 3.000 și 4.000 de lei.

Așa arată papagalul gri african

4. Marele Alexandru – Această pasăre vorbește ușor și poate scoate primele cuvinte în jurul vârstei de 1 an. El poate pronunța vorbele cu claritate și reproduce cu ușurință soneria telefonului sau trilul altor păsărele. Un papagal din această specie costă aproximativ 1.000 de lei.

Așa arată papagalul Marele Alexandru

Foto: Wikipedia și Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot