Care sunt cele mai ciudate mofturi pe care doar oamenii super-bogați și le pot permite?

04.05.2021
Care sunt cele mai ciudate mofturi pe care doar oamenii super-bogați și le pot permite?

Sunt o mulțime de oameni în întreaga lume care habar nu au ce înseamnă să aibă o datorie, să își gestioneze salariul de la lună la lună sau să își cumpere ceva cu credit de la bancă. Încă de mici copii l-am avut etalon pe unchiul Scrooge, cel mai bogat rățoi căruia îi plăcea să se scufunde în oceanul său de bani. Dar, totuși ,pe ce cheltuiesc ei sume la care noi, muritorii de rând, nici nu visăm? Nu vă mirați dacă simțiți o urmă de invidie în rândurile de mai jos.

Care sunt cele mai ciudate lucruri pe care doar oamenii super-bogați și le pot permite?

Unora le place să le apară numele trecut lângă cele mai luxoase articole fără a deține întotdeauna produsul. De exemplu, o persoană super-bogată poate plăti doar pentru a apărea în registrul proprietarilor unui diamant foarte rar. Asta nu înseamnă că-l va cumpăra, el poate rămâne foarte bine într-un seif extrem de bine securizat, dar în registru apare numele noului proprietar.

Un alt moft pe care și-l puteau face oamenii cu foarte mulți bani este un abonament aerian. În anul 1981, cu doar 250.000 de dolari și 150.000 de dolari în plus pentru un partener, se putea călători la clasa I în orice zbor al companiei aeriene American Airlines de-a lungul întregii vieți. Până în 2004, acest preț a crescut la 3 milioane de dolari, iar mai târziu, American Airlines a întrerupt partea „nelimitată” a tranzacției pentru noii membri. De-a lungul anilor, 66 de persoane s-au abonat la acesta.

Superbogații au propria lor versiune de e-Mag

Dacă ați atins nivelul de bogăție al rățoiului mai sus amintit, vă sugerăm să nu mai așteptați oferte de reducere pe emag sau altele similiare ale muritorilor de rând. Puteți accesa unul dintre site-urile de comerț electronic de lux, și anume JamesEdition.com. Aici veți găsi tot ce vă trebuie: avioane, iahturi, ba chiar și case.

Cu toate acestea, bogații au momente de sclipire și iau câteva decizii inteligente. De exemplu, uneori nu cumpără, ci închiriază. Când vine vorba de ceasuri de lux, preferă să le închirieze pentru ocazii speciale de pe site-uri precum BorrowedTimeWatches.com. Ei vor impresiona fără să plătească prea mult.

Superbogații iubesc avioanele și iahturile. Unii nu se mulțumesc doar cu un iaht, ei au și vase de sprijin sau „iahturi umbră”. Această a doua navă urmărește iahtul principal și transportă chilipiruri de genul bărci mai mici, skijet-uri, elicopere, chestii d-astea necesare omului petrecăreț sau în căutare de relaxare. Un utilizator al site-ului reddit.com a descris un astfel de moft oferind detalii greu de imaginat.

„Fratele meu muzician era în Dubai și a fost invitat să cânte pe un superyacht pentru o petrecere aniversară. A spus că este o nebunie. Aveau un ring de dans deasupra unei piscine și prin pereții de sticlă puteai coborî și înconjura piscina/ringul de dans pentru a crea o cameră complet protejată în caz de vreme rea. Dar atunci când piscina nu era acorperită, briza mării care sufla făcea ca podeaua ringului de dans să schimbe culorile datorită unei tehnologii cu fibră optică sensibilă la atingere încorporată în podeaua rulantă. El a mai spus că tipul care o deținea se uita deja la un super-iaht nou, mai mare și mai bun pentru anul următor”.

Telefoane placate cu aur

Când noi, muritorii mai mici, cumpărăm un telefon nou, de obicei mergem după funcționalitate și/ sau design, dar ce faci atunci când ai deja toate cele? Ei bine, ce zici de un iPhone placat cu aur sau de un telefon Vertu unde tonurile de apel sunt ediții speciale de piese clasice interpretate de London Symphony Orchestra?

Superbogații nu au doar asigurare de viață, ci și asigurare de răpire. Este extrem de greu să fii bogat și liniștit. Hoții îți pot lua tot, inclusiv pe tine pentru că răpitorii pot obține și ei un statut de bogat prin răscumpărare. Acesta este un motiv pentru care oamenii plini de bani își cumpără asigurare de răpire atunci când călătoresc în locuri considerate riscante. Partea proastă este că nu întotdeauna asigurarea îți plătește răscumpărarea, uneori ei trimit o echipă de tip SWAT ca să te salveze.

Unii oameni bogați fug de traficul infernal și de polițiștii agasanți și dornici să își facă treaba. Motiv pentru care își cumpără mașini sport submarine. Acestea sunt complet funcționale și pot fi conduse pe fundul oceanului.

Eh, acum e acum. Cum nu te poți pune cu gusturile omului, unele cerințe ale celor cărora le place să bea alcool au fost îndeplinite. Și nu orice alcool, ci acela care a fost vărsat pe sânii femeilor (modele selectate). Și pentru că trăim într-o lume capitalistă, cineva a decis să răspundă acelei mulțimi. G-Spirits este un brand de alcool care îmbuteliază vodcă, whisky și alte băuturi care au fost turnate peste sânii modelelor. Aceștia specifică chiar detalii despre modele și vorbesc despre „aroma” unică pe care o adaugă băuturii.

Pastile de aur care transformă rahatul în aur

Nu poți doar să fii super-bogat și să scapi de oamenii normali, nu? Există pastile care costă DOAR 425 de dolari (pilula) și îți fac rahatul o bijuterie de culoare aurie. Da, pentru omul care are de toate, nu mai rămâne decât o treaba mare de aur. Ai 425 de dolari la tine?

Există oameni bogați care angajează psihologi pentru a face terapie cu ei, pentru că și lor li se pare ciudat că au foarte mulți bani. Da, aceasta este o „problemă a persoanelor bogate”, dar aparent există. Potrivit psihologului, Jamie Traeger-Muney, „bogăția este încă un tabu în cultura noastră”. Gândiți-vă la asta, are de fapt sens! Când ești atât de bogat, nu ai prea mulți oameni în preajmă cu care să vorbești despre problemele tale. Dar da, pentru mulți dintre noi, aceasta este o problemă pe care nu ne-ar deranja să o avem.

Unele familii bogate plătesc unui medic o taxă anuală pentru a fi prezent în caz de urgență medicală. Acest „moft” a fost dus la un nivel cu totul nou. Aceste familii au camere de urgență instalate chiar în casele lor. Pentru că așteptarea la coadă pentru a primi îngrijiri medicale ar trebui să fie doar o problemă a plebei, nu?

Locuințe subterane de lux rezistente la „sfârșitul lumii”

Există unii oameni bogați cărora le este frică de oameni nu atât de bogați care își aruncă averea odată ce economia mondială se prăbușește. Pentru a se proteja, super-bogații aparent construiesc locuințe subterane de lux rezistente la „sfârșitul lumii” în unele părți ale Planetei. Vivos Europa One din Germania este un astfel de proiect. De asemenea, construiesc un apartament subteran de lux undeva în Kansas Prairie. Știu elitele ceva ce noi nu știm?

Foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot