Care sunt cele mai bizare întâmplări din istorie? „Dă-mi gloanţe ca să te-mpuşc!”

22.09.2020
Care sunt cele mai bizare întâmplări din istorie? „Dă-mi gloanţe ca să te-mpuşc!”

Întâmplări bizare în istorie. Oamenii din ziua de astăzi nu sunt foarte diferiți de cei din trecut. Tehnologia a schimbat mult societatea, însă persoanele din prezent au aceleași idealuri, scopuri și vise, la fel ca și semeni lor din istorie. Fie că ne uităm în zilele noastre, fie că ne uităm în trecut, întotdeauna vom găsi indivizi care sunt în stare să ducă lucrurile la extrem doar pentru a obține ceea ce își doresc.

De-a lungul istoriei vom găsi personaje care s-au aflat într-o situație pe muchie de cuțit și au acționat destul de bizar. Vă vom prezenta mai jos câteva evenimente care au uimit pe toată lumea și au învins bariera timpului.

Un căpitan a cerut muniție adversarului

Englezii și norvegienii s-au luptat mult timp de-a lungul istoriei. În anul 1714 a avut loc bătălia de la Dynekilen, o luptă care a durat 14 ore și a avut loc pe mare. Nava căpitanului norvegian Peter Tordenskjold s-a angajat în luptă cu cea a englezului Bactmann. Confruntarea a durat atât de mult încât norvegienii au rămas fără muniție. Neștiind ce să mai facă căpitanul Tordenskjold i-a cerut lui Bactmann praf de pușcă și ghiulele ca să îl poată ucide. „Dă-mi gloanţe ca să te-mpuşc”, ar fi spus norvegianul. Bineînțeles că britanicul a refuzat, iar lupta s-a încheiat. Cele două echipaje au băut unii în cinstea celorlalţi, iar ulterior fiecare a întors nava şi a plecat acasă.

Împăratul Valentinian I s-a enervat atât de tare încât… a murit

Regele Valentinian I a condus Roma între anii 364 – 375. Împăratul a rămas în istorie cunoscut pentru temperamentul său foarte impulsiv. La un moment dat, după ce cucerise mai multe teritorii, acesta se afla în Ungaria și a avut o întrevedere cu liderii tribului germanic Quadi. Romanii avuseseră de-a lungul timpului mai multe conflicte cu aceștia și încercau să găsească o cale de mijloc pentru supunerea lor. Reprezentanții tribului au cerut ca oamenii lor să fie lăsați în pace, iar pentru acest lucru soldații lor vor lupta alături de Armata Romană. Spre finalul discuțiilor germanii au afirmat că dacă acest lucru nu se va întâmpla, războinicilor pot oricând ataca garnizoanele romane. În acel moment, împăratului i s-a urcat efectiv sângele la cap şi a început să urle până ce a făcut apoplexie. La scurt timp după aceea a murit din cauza hemoragiei cerebrale.

Las Vegas și turismul atomic

Las Vegas este, probabil, cel mai cunoscut oraș din lume, datorită cazinourilor sale și a vieții de noapte. În timpul Războiului Rece, în anii 1950, americanii încercau să strângă bani pentru susținerea conflictului cu rușii. Armata americană testa la greu bombele atomice, astfel că a ajuns să ofere pachete turistice oamenilor pentru a vedea aceste explozii. Turiştilor li s-au amenajat spaţii de observare la 100 km de Las Vegas, unde aveau loc cele mai frecvente teste nucleare. Deși pare ciudat, în ziua de astăzi, oamenii își aduceau familiile și organizau picnicuri văzând exploziile nucleare.

Așa asistau oamenii la testele nucleare în Las Vegas

 

Foto: ro.wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot