Care sunt cele mai amuzante înjurături 100% românești?

11.10.2019
Care sunt cele mai amuzante înjurături 100% românești?

Nicicând românii nu au dus lipsă de imaginație. Nici măcar atunci când a trebuit să inventeze înjurături. Românii înjură în funcție de vârstă, de statutul social și, bineînțeles, de zonă. Care sunt cele mai amuzante înjurături 100% românești?

În urmă cu zeci, chiar sute de ani, în mediul rural mioritic, înjurăturile aveau un caracter sacru și erau considerate adevărate blesteme. Vorbele de ocară aveau menirea să-l facă de râs pe cel vizat în fața comunității. Astăzi, vocabularul s-a îmbogățit foarte mult, înjurăturile au mai evoluat, însă unele sunt de-a dreptul amuzante. Site-ul shtiu.ro îți prezintă cele mai amuzante înjurături românești:

Cum înjurau bunicii noștri?

Au fost vremuri în care înjurăturile românești aveau în prim plan relațiile sexuale dintre parteneri care, în funcție de anumite zone ale țării, purtau diferite denumiri. Iată câteva exemple dintre acestea:

Când vine vorba despre numele organului sexual reproducător masculin în funcție de diferite zone ale țării, acesta era numit „vână” sau „trup” în Crișana și Maramureș, „mădulariu” în Banat, „ocară” în Oltenia, „membru” sau „poduabă” în Muntenia, „puțcă” sau „dănănaie” în Moldova și „rușine” în Dobrogea.

Românii înjură inversat

Românii au obiceiul de a repeta inversat anumite înjurături. Astfel, formule cunoscute ca „fir-ar al dracului să fie”, „arză-l să-l arză” arată caracteristicele anumitor înjurături 100% mioritice, explică pentru site-ul adevarul.ro Rodica Zafiu, şefa catedrei de limba română la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot