Care este singurul loc din lume pe deasupra căruia nu au voie să treacă avioanele?

07.06.2019
Care este singurul loc din lume pe deasupra căruia nu au voie să treacă avioanele?

Cine ar fi crezut că, există în lume, un loc pe deasupră căruia nu au voie să treacă avioanele? Ei bine, este vorba despre Taj Mahal, unul dintre cele mai importante monumente din lume.

Taj Mahal este situat în orașul Agra din India. Monumentul a fost construit de împăratul Shah Jahan drept mausoleu pentru soția sa, Mumtaz Mahal. Clădirea a fost construită între anii 1630 și 1653 și este una dintre cele mai vizitate din lume.

În anul 2006, a fost adoptată o lege care interzice zborul aeronavelor pe o raza de 7,4 km în jurul Taj Mahal. Care sunt motivele acestei decizii?

De ce avioanele comerciale nu au parașute pentru pasageri?

În primul rând, pentru siguranța monumentului. Deoarece Taj Mahal face pare din Patrimoniul Mondial UNESCO, această lege nu face decât să protejeze imobilul de eventualitatea unei prăbușiri. Totodată, lipsa traficului aerian împiedică poluarea și nu deranjează turiștii.

Construcțiile la cel mai faimos monument din India au durat 22 de ani. Se spune că 20 de mii de oameni ar fi fost trimiși să muncească aici. Materialele erau aduse din întreaga Indie și din alte zone ale Asiei cu ajutorul unei „flote” ce numără 1000 de elefanți.

În interior, ansamblul are o grădină deosebit de frumoasă cu fântâni arteziene iar aleea principală, care pornește de la intrarea impozantă, este străjuită de arbori ornamentali.

Conform statisticilor, an de an, peste 6 milioane de turiști vizitează Taj Mahal. Recent, autoritățile vor să limiteze numărul de turiși astfel ca vor avea acces la monument maxim 40.000 de persoane pe zi.

Taj Mahal este vizitat zilnic de zeci de mii de oameni din toate colțurile lumii

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot