Care este povestea băiatului-homar? Cum a murit acesta?

30.07.2021
Care este povestea băiatului-homar? Cum a murit acesta?

De-a lungul istoriei, au fost multe persoane care au uimit lumea, unele prin faptele lor, altele prin felul în care arătau. Așa a fost și cazul unui băiețel care s-a născut cu un defect fizic: avea mâinile și picioarele asemănătoare cu cele ale unui homar.

Viața băiatului-homar

Grady Stiles Jr., care avea să devină cunoscut sub numele de „Lobster Boy”, adică băiatul-homar în traducere liberă, s-a născut la Pittsburgh, în Statele Unite ale Americii, în anul 1937. Acesta s-a născut cu o boală numită ectrodactilia deformării congenitale, care face ca degetele de la mâini să fuzioneze și să arate precum o gheară de homar.

Cazul lui Stiles a fost destul de sever, iar pe lângă mâinile deformate, acesta a avut aceeași problemă și la picioare astfel că nu putea merge. Pentru cea mai mare parte a vieții sale, a folosit un scaun cu rotile, dar a învățat și să-și folosească partea superioară a corpului în așa fel încât să se poată deplasa târâș pe sol. Băiatul avea o forță fizică ieșită din comun.

Limitat de aceste deformări, Stiles și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în lumea carnavalului și, prin urmare, nu a fost surprinzător faptul că, în tinerețe, s-a îndrăgostit de o altă fată din acest domeniu, pe nume Maria Teresa, o tânără care fugise să se alăture circului încă de mic copil.

Stiles era o persoană violentă

Cei doi s-au căsătorit și au avut doi copii, însă povestea de dragoste s-a transformat într-un coșmar atunci când Stiles a început să bea și a devenit violent fizic cu soția și copiii săi. Ba mai mult, când fiica adolescentă, Donna, s-a îndrăgostit de un tânăr pe care nu l-a aprobat, el i-a ucis logodnicul cu sânge rece în ajunul nunții.

La proces, Stiles și-a recunoscut fapta fără remușcări, dar a subliniat că nu ar putea fi închis, deoarece nicio închisoare nu poate fi adaptată pentru a susține handicapul său. Ulterior, a fost eliberat cu 15 ani de probă și i s-a permis să se întoarcă acasă.

Deși au divorțat în timpul procesului, din motive pe care nimeni, nici din familia Stiles, nici din afara acesteia, nu au putut să le înțeleagă, fosta lui soție a fost de acord să se recăsătorească cu el în anul 1989.

Cu toate acestea, bărbatul nu s-a schimbat, iar bătăile au devenit și mai violente. Drept urmare, câțiva ani mai târziu, femeia l-a plătit pe vecinul ei de 17 ani, Chris Wyant, cu 1.500 de dolari pentru a-i împușca și ucide soțul. Niciunul dintre ei nu a negat că l-ar fi ucis pe Stiles. În timpul procesului, soția a vorbit pe larg despre istoria sa abuzivă.

Soțul meu avea să-mi omoare familia. Cred asta din suflet, a mărturisit femeia în fața instanței.

Din păcate, așa s-a încheiat povestea de viață a băiatului-homar, una plină de băutură, violențe fizice și crime.

Foto: allthatsinteresting.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot