Care este povestea băiatului-homar? Cum a murit acesta?

30.07.2021
Care este povestea băiatului-homar? Cum a murit acesta?

De-a lungul istoriei, au fost multe persoane care au uimit lumea, unele prin faptele lor, altele prin felul în care arătau. Așa a fost și cazul unui băiețel care s-a născut cu un defect fizic: avea mâinile și picioarele asemănătoare cu cele ale unui homar.

Viața băiatului-homar

Grady Stiles Jr., care avea să devină cunoscut sub numele de „Lobster Boy”, adică băiatul-homar în traducere liberă, s-a născut la Pittsburgh, în Statele Unite ale Americii, în anul 1937. Acesta s-a născut cu o boală numită ectrodactilia deformării congenitale, care face ca degetele de la mâini să fuzioneze și să arate precum o gheară de homar.

Cazul lui Stiles a fost destul de sever, iar pe lângă mâinile deformate, acesta a avut aceeași problemă și la picioare astfel că nu putea merge. Pentru cea mai mare parte a vieții sale, a folosit un scaun cu rotile, dar a învățat și să-și folosească partea superioară a corpului în așa fel încât să se poată deplasa târâș pe sol. Băiatul avea o forță fizică ieșită din comun.

Limitat de aceste deformări, Stiles și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în lumea carnavalului și, prin urmare, nu a fost surprinzător faptul că, în tinerețe, s-a îndrăgostit de o altă fată din acest domeniu, pe nume Maria Teresa, o tânără care fugise să se alăture circului încă de mic copil.

Stiles era o persoană violentă

Cei doi s-au căsătorit și au avut doi copii, însă povestea de dragoste s-a transformat într-un coșmar atunci când Stiles a început să bea și a devenit violent fizic cu soția și copiii săi. Ba mai mult, când fiica adolescentă, Donna, s-a îndrăgostit de un tânăr pe care nu l-a aprobat, el i-a ucis logodnicul cu sânge rece în ajunul nunții.

La proces, Stiles și-a recunoscut fapta fără remușcări, dar a subliniat că nu ar putea fi închis, deoarece nicio închisoare nu poate fi adaptată pentru a susține handicapul său. Ulterior, a fost eliberat cu 15 ani de probă și i s-a permis să se întoarcă acasă.

Deși au divorțat în timpul procesului, din motive pe care nimeni, nici din familia Stiles, nici din afara acesteia, nu au putut să le înțeleagă, fosta lui soție a fost de acord să se recăsătorească cu el în anul 1989.

Cu toate acestea, bărbatul nu s-a schimbat, iar bătăile au devenit și mai violente. Drept urmare, câțiva ani mai târziu, femeia l-a plătit pe vecinul ei de 17 ani, Chris Wyant, cu 1.500 de dolari pentru a-i împușca și ucide soțul. Niciunul dintre ei nu a negat că l-ar fi ucis pe Stiles. În timpul procesului, soția a vorbit pe larg despre istoria sa abuzivă.

Soțul meu avea să-mi omoare familia. Cred asta din suflet, a mărturisit femeia în fața instanței.

Din păcate, așa s-a încheiat povestea de viață a băiatului-homar, una plină de băutură, violențe fizice și crime.

Foto: allthatsinteresting.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot
Șapte motive pentru care Teambuilding este un film slab
Șapte motive pentru care Teambuilding este un film slab
Filmul Teambuilding a fost lansat recent pe Netflix și, potrivit platformei cinematografice, a fost vizionat intens de români. Surprinzător sau nu creația artistică nu a avut același succes în... citește tot
Cum s-au înțeles cei doi Papi de la Vatican?
Cum s-au înțeles cei doi Papi de la Vatican?
Papa este liderul suprem de la Vatican. Încă de la fondare, papii sunt aleși prin vot cleric, iar mandatul lor este pe viață. Cu toate acestea, o situație nemaivăzută de peste 600 de ani a... citește tot