Care este povestea băiatului-homar? Cum a murit acesta?

30.07.2021
Care este povestea băiatului-homar? Cum a murit acesta?

De-a lungul istoriei, au fost multe persoane care au uimit lumea, unele prin faptele lor, altele prin felul în care arătau. Așa a fost și cazul unui băiețel care s-a născut cu un defect fizic: avea mâinile și picioarele asemănătoare cu cele ale unui homar.

Viața băiatului-homar

Grady Stiles Jr., care avea să devină cunoscut sub numele de „Lobster Boy”, adică băiatul-homar în traducere liberă, s-a născut la Pittsburgh, în Statele Unite ale Americii, în anul 1937. Acesta s-a născut cu o boală numită ectrodactilia deformării congenitale, care face ca degetele de la mâini să fuzioneze și să arate precum o gheară de homar.

Cazul lui Stiles a fost destul de sever, iar pe lângă mâinile deformate, acesta a avut aceeași problemă și la picioare astfel că nu putea merge. Pentru cea mai mare parte a vieții sale, a folosit un scaun cu rotile, dar a învățat și să-și folosească partea superioară a corpului în așa fel încât să se poată deplasa târâș pe sol. Băiatul avea o forță fizică ieșită din comun.

Limitat de aceste deformări, Stiles și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în lumea carnavalului și, prin urmare, nu a fost surprinzător faptul că, în tinerețe, s-a îndrăgostit de o altă fată din acest domeniu, pe nume Maria Teresa, o tânără care fugise să se alăture circului încă de mic copil.

Stiles era o persoană violentă

Cei doi s-au căsătorit și au avut doi copii, însă povestea de dragoste s-a transformat într-un coșmar atunci când Stiles a început să bea și a devenit violent fizic cu soția și copiii săi. Ba mai mult, când fiica adolescentă, Donna, s-a îndrăgostit de un tânăr pe care nu l-a aprobat, el i-a ucis logodnicul cu sânge rece în ajunul nunții.

La proces, Stiles și-a recunoscut fapta fără remușcări, dar a subliniat că nu ar putea fi închis, deoarece nicio închisoare nu poate fi adaptată pentru a susține handicapul său. Ulterior, a fost eliberat cu 15 ani de probă și i s-a permis să se întoarcă acasă.

Deși au divorțat în timpul procesului, din motive pe care nimeni, nici din familia Stiles, nici din afara acesteia, nu au putut să le înțeleagă, fosta lui soție a fost de acord să se recăsătorească cu el în anul 1989.

Cu toate acestea, bărbatul nu s-a schimbat, iar bătăile au devenit și mai violente. Drept urmare, câțiva ani mai târziu, femeia l-a plătit pe vecinul ei de 17 ani, Chris Wyant, cu 1.500 de dolari pentru a-i împușca și ucide soțul. Niciunul dintre ei nu a negat că l-ar fi ucis pe Stiles. În timpul procesului, soția a vorbit pe larg despre istoria sa abuzivă.

Soțul meu avea să-mi omoare familia. Cred asta din suflet, a mărturisit femeia în fața instanței.

Din păcate, așa s-a încheiat povestea de viață a băiatului-homar, una plină de băutură, violențe fizice și crime.

Foto: allthatsinteresting.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot