Care este minunea ce s-a petrecut la Mănăstirea Râmeț?

12.04.2021
Care este minunea ce s-a petrecut la Mănăstirea Râmeț?

Fie că recunoaștem sau nu, miracolele divine există, câteodată chiar și în ochii celui mai inflexibil sceptic. Creștinii care au trăit măcar un astfel de miracol, nu sunt deloc puțini, și asta pentru că s-a întâmplat să primească ajutor cu totul neașteptat fix atunci când aveau mai mare nevoie.

Și pentru că acest ajutor a venit în cele mai dificile momente din viața lor, oamenii au pus acest ajutor pe seama Divinității, convinși fiind că tocmai credința lor în Dumnezeu i-a făcut să nu își piardă și ultima speranță atunci când erau copleșiți de griji și de probleme.

Dar, poate că din cauza vieții agitate pe care o au, unii oameni uită uneori binele care le-a picat din Cer. Există, însă, oameni care nu uită toată viața ajutorul Dumnezeiesc pe care l-au primit la un moment dat, iar una dintre aceste persoane este Maica stareță Ierusalima Ghibu de la Mănăstirea Râmeț din județul Alba.

O întâmplare petrecută cu mai mulți ani în urmă în spațiul mănăstirii Râmeț are darul de a confirma că miracolele există.

Care este minunea ce s-a petrecut la Mănăstirea Râmeț?

„Era sfârșit de săptămână, într-o vineri. A doua zi, sâmbătă, trebuia să plătim lucrătorii care executau lucrări de reparații la clădirile mănăstirii. Ne trebuia suma de 5.100 lei. `Ce facem, Prea Cuvioase?`, mă tânguiam eu. `Mâine este zi pentru plata lucrătorilor și noi nu avem nici un ban în casă`. `Nu fi necredincioasă`, îmi zise Părintele Dometie. `Maica Domnului, care ne-a ajutat de atâtea ori, nu ne va lăsa nici acum!`”, își amintește Maica stareță Ierusalima pentru Doxologia.ro.

Zis și făcut. Ea a mers la icoană Maicii Domnului și s-a închinat după care și-a văzut de treburi. Mai târziu, ea s-a dus din nou la Părintele Dometie, care a întrebat-o: „Te-ai închinat la Maica Domnului?”, o întrebă el. „M-am închinat, îi răspunse ea cu jumătate de gură, dar rugăciunea mea este slabă și nu s-a întâmplat nimic”.

Maica stareță își mai amintește cum, în timp ce stătea de vorbă cu Părintele, în fața mănăstirii a oprit o mașină cu numere de București din care a coborât o doamnă.

„Am avut mari greutăți în familie. M-am rugat lui Dumnezeu cum am putut, ca să-mi ajute, făgăduind să dau o sumă de bani unei biserici dacă voi scăpa din necaz. Dumnezeu a fost bun și m-a ajutat și lucrurile s-au aranjat bine. Mă gândeam ca suma făgăduită să o dau Mănăstirii Cernica din preajma Bucureștilor. Noaptea, însă, mi s-a arătat în vis o Doamnă frumos îmbrăcată și mi-a zis: `Nu la Cernica, ci la Râmeț să dai banii, că acolo au nevoie de ei!`. Nu auzisem de Râmeț până atunci, dar m-am interesat unde sunt Râmeții și am venit să-mi împlinesc făgăduința!”, le-a spus femeia celor doi.

A scos apoi un plic și le-a spus să nu-l deschidă decât după plecarea ei. Maica stareță Ierusalima a luat plicul, i-a mulțumit femeii, după care aceasta din urmă s-a urcat în mașină și s-a făcut nevăzută.

Maica stareță și Părintele Dometie au intrat apoi în biserică, au așezat plicul la icoana Maicii Domnului, s-au închinat, după care au deschis plicul. Nu mică le-a fost mirarea când au găsit în plis 5.000 de lei!

„Cu lacrimi am mulțumit Maicii Domnului pentru ajutorul trimis. Aveam cu ce plăti lucrătorii. Ne mai trebuiau doar 100 de lei. Nu după mult timp însă a venit un credincios din sat și a adus un pomelnic cu 100 de lei și, până seara, am avut în casă suma de 5.100 lei, adică exact cât ne trebuia pentru plata lucrătorilor. Bunul Dumnezeu a făcut minunea pentru credința cea mare a Părintelui Dometie și pentru adânca lui evlavie către Maica Domnului”, și-a încheiat povestirea Maica stareță Ierusalima Ghibu.

Foto: Facebook

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot