Care este Marea unde nu s-a înecat nimeni niciodată?

02.11.2021
Care este Marea unde nu s-a înecat nimeni niciodată?

Pare greu de crezut, dar există o mare unde cei care nu știu să înoate aproape că nu se pot îneca. Aproape. Este vorba despre Marea Moartă, acolo unde salinitatea este atât de mare încât corpurile nu se scufundă.

De ce e greu să te îneci în Marea Moartă?

Marea Moartă este, de fapt, un lac (nu are legătură cu alte mări) cu o suprafață de 810 km². Aceasta este situată în vestul Asiei și formează granița naturală dintre Israel, Cisiordania și Iordania. Marea Moartă este alimentată de râul Iordan. Aceasta este situată la 426 de metri sub nivelul mării de pe Terra.

Salinitatea apei a ajuns în 2011 la 34.2%, Marea Moartă fiind unul din cele mai sărate corpuri de apă din lume, de 9,6 ori mai sărat decât oceanul planetar.

Chiar și în Marea Moartă este captivă o lacrimă vie. (Ionuț Caragea, scriitor)

În mod ciudat, din pricina salinității ridicate niciun om nu se poate scufunda. Fizica spune că obiectele care ajung în apa Mării Moarte încetează să se scufunde atunci când au o masă de apă egală cu masa lor corporală.

În ciuda faptului că te poți îneca, nu se cunoaște niciun caz în care o persoană ar fi murit înecat în apele Mării Moarte. Sunt mai multe șanse ca un om să se intoxice din pricina cantității mari de sare înghițită, decât să se înece. În apele Mării Moarte, înotatul este sinonim cu plutitul, scrie indiatoday.in.

De ce se numește Marea Moartă?

Inițial, lacul era numit „Marea de sare”. Numele de „Marea Moartă” a fost dat în perioada Imperiului Roman de grecul Pausanias, care a și cercetat-o. Romanii și grecii erau uimiți de faptul că în aceste ape nu sunt nici plante, nici viețuitoare. În Biblie, Marea Moartă este menționată ca fiind un loc de refugiu pentru regele David. De altfel, aceasta a fost una dintre primele stațiuni balneare din lume.

AZI ÎN ISTORIE
Pe data de 4 iulie, în Statele Unite ale Americii este sărbătorită Ziua Independenței. Această dată reprezintă cea de-a 185-a zi a calendarului gregorian și a 186-a zi în anii...
Cele mai noi articole
Ce s-a întâmplat azi, 4 iulie?
Ce s-a întâmplat azi, 4 iulie?
Pe data de 4 iulie, în Statele Unite ale Americii este sărbătorită Ziua Independenței. Această dată reprezintă cea de-a 185-a zi a calendarului gregorian și a 186-a zi în anii... citește tot
Ce s-a întâmplat azi, 3 iulie?
Ce s-a întâmplat azi, 3 iulie?
Pe data de 3 iulie, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sfântul Mucenic Iachint și Sfântul Ieronim Anatolie al Constantinopolului. În România, în această zi este celebrată... citește tot
Cum funcționează creierul uman?
Cum funcționează creierul uman?
Creierul funcționează ca un adevărat computer. Acesta prelucrează informațiile pe care le primește de la simțuri și organism, iar după aceea trimite înapoi mesaje către corp. Creierul este... citește tot
Shtiu.ro