Care este Marea unde nu s-a înecat nimeni niciodată?

02.11.2021
Care este Marea unde nu s-a înecat nimeni niciodată?

Pare greu de crezut, dar există o mare unde cei care nu știu să înoate aproape că nu se pot îneca. Aproape. Este vorba despre Marea Moartă, acolo unde salinitatea este atât de mare încât corpurile nu se scufundă.

De ce e greu să te îneci în Marea Moartă?

Marea Moartă este, de fapt, un lac (nu are legătură cu alte mări) cu o suprafață de 810 km². Aceasta este situată în vestul Asiei și formează granița naturală dintre Israel, Cisiordania și Iordania. Marea Moartă este alimentată de râul Iordan. Aceasta este situată la 426 de metri sub nivelul mării de pe Terra.

Salinitatea apei a ajuns în 2011 la 34.2%, Marea Moartă fiind unul din cele mai sărate corpuri de apă din lume, de 9,6 ori mai sărat decât oceanul planetar.

Chiar și în Marea Moartă este captivă o lacrimă vie. (Ionuț Caragea, scriitor)

În mod ciudat, din pricina salinității ridicate niciun om nu se poate scufunda. Fizica spune că obiectele care ajung în apa Mării Moarte încetează să se scufunde atunci când au o masă de apă egală cu masa lor corporală.

În ciuda faptului că te poți îneca, nu se cunoaște niciun caz în care o persoană ar fi murit înecat în apele Mării Moarte. Sunt mai multe șanse ca un om să se intoxice din pricina cantității mari de sare înghițită, decât să se înece. În apele Mării Moarte, înotatul este sinonim cu plutitul, scrie indiatoday.in.

De ce se numește Marea Moartă?

Inițial, lacul era numit „Marea de sare”. Numele de „Marea Moartă” a fost dat în perioada Imperiului Roman de grecul Pausanias, care a și cercetat-o. Romanii și grecii erau uimiți de faptul că în aceste ape nu sunt nici plante, nici viețuitoare. În Biblie, Marea Moartă este menționată ca fiind un loc de refugiu pentru regele David. De altfel, aceasta a fost una dintre primele stațiuni balneare din lume.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot