Care este diferența dintre ouăle de găină și ouăle de rață?

08.02.2024
Care este diferența dintre ouăle de găină și ouăle de rață?

În timp ce ouăle de găină sunt un element de bază în dieta Occidentală, ouăle de rață sunt o raritate. De obicei, acestea sunt folosite mai ales în bucătăria asiatică. Totuși, există diferențe notabile între ouăle de rață și ouăle de găină?

Aspect:

Cea mai vizibilă diferență dintre ouăle de găină și de rață este dimensiunea lor. Ouăle de găină sunt de obicei mai mici decât ouăle de rață. Un ou de rață poate fi uneori cu 50% mai mare decât un ou de găină de mărime obișnuită.

Când vine vorba de culoarea cojii, ouăle de găină pot fi albe sau maro, în timp ce ouăle de rață tind să aibă o culoare mai închisă. În funcție de rasa de rață, ouăle de rață se pot prezenta și în nuanțe de verde, gri pal, albastru și negru.

Nutriție:

Când vine vorba de ouă, atât ouăle de găină, cât și ouăle de rață oferă o sursă excelentă de proteine. Un ou mare de găină are aproximativ 6 grame de proteine, în timp ce un ou mare de rață are aproximativ 9 grame de proteine. Ouăle de rață au, de asemenea, un conținut mai mare de grăsimi decât ouăle de găină. Deci, dacă sunteți în căutarea unei doze mai semnificative de grăsimi sănătoase, ouăle de rață sunt calea de urmat. În ceea ce privește colesterolul, un ou mare de găină are 186 mg de colesterol, în timp ce un ou mare de rață are 211 mg de colesterol.

Ouăle de rață au mai multe calorii decât ouăle de găină. Un ou mare de rață are aproximativ 223 de calorii, în timp ce un ou mare de găină are doar aproximativ 149 de calorii.

Gust:

Unii spun că ouăle de rață au un gust mai intens decât ouăle de pui, ceea ce se datorează probabil conținutului mai mare de grăsimi din ouăle de rață. Ouăle de rață au, de asemenea, o textură ușor diferită de ouăle de găină. Tind să fie mai cremoase și să aibă o consistență mai groasă. Pentru mulți, gustul de ou de rață este mai intens decât gustul celui de găină.

Putem folosi ambele tipuri de ouă la gătit?

Normal! Putetem folosi ouă de rață în orice rețetă care necesită ouă de găină. Dar, din cauza dimensiunii lor mai mari și a conținutului mai mare de grăsimi, este important ca rețetele să fie ajustate. De exemplu, dacă o rețetă necesită două ouă de pui, este posibil să avem nevoie doar de un ou de rață, scrie site-ul knowledgenuts.com.

Care ou este mai bun, de rață sau de găină?

Răspunsul la această întrebare este o chestiune de preferință personală. Dacă sunteți în căutarea unui ou cu mai mulți nutrienți, poate doriți să optați pentru un ou de rață. Pe de altă parte, dacă vă preocupă caloriile sau grăsimile, un ou de găină ar fi cea mai bună alegere.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Cui nu-i plac drumețiile prin pădure, aerul curat, conectarea cu natura? Din păcate, o ieșire în natură este, de multe ori, periculoasă, iar cea mai mare primejdie o reprezintă animalele... citește tot
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Bruce Lee a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai rapizi oameni care au trăit pe Terra. Și nu rapid ca viteză de deplasare, ci rapid ca timp de reacție. Dar, cât de rapid era cel poreclit... citește tot