Care este diferența dintre ouăle de găină și ouăle de rață?

08.02.2024
Care este diferența dintre ouăle de găină și ouăle de rață?

În timp ce ouăle de găină sunt un element de bază în dieta Occidentală, ouăle de rață sunt o raritate. De obicei, acestea sunt folosite mai ales în bucătăria asiatică. Totuși, există diferențe notabile între ouăle de rață și ouăle de găină?

Aspect:

Cea mai vizibilă diferență dintre ouăle de găină și de rață este dimensiunea lor. Ouăle de găină sunt de obicei mai mici decât ouăle de rață. Un ou de rață poate fi uneori cu 50% mai mare decât un ou de găină de mărime obișnuită.

Când vine vorba de culoarea cojii, ouăle de găină pot fi albe sau maro, în timp ce ouăle de rață tind să aibă o culoare mai închisă. În funcție de rasa de rață, ouăle de rață se pot prezenta și în nuanțe de verde, gri pal, albastru și negru.

Nutriție:

Când vine vorba de ouă, atât ouăle de găină, cât și ouăle de rață oferă o sursă excelentă de proteine. Un ou mare de găină are aproximativ 6 grame de proteine, în timp ce un ou mare de rață are aproximativ 9 grame de proteine. Ouăle de rață au, de asemenea, un conținut mai mare de grăsimi decât ouăle de găină. Deci, dacă sunteți în căutarea unei doze mai semnificative de grăsimi sănătoase, ouăle de rață sunt calea de urmat. În ceea ce privește colesterolul, un ou mare de găină are 186 mg de colesterol, în timp ce un ou mare de rață are 211 mg de colesterol.

Ouăle de rață au mai multe calorii decât ouăle de găină. Un ou mare de rață are aproximativ 223 de calorii, în timp ce un ou mare de găină are doar aproximativ 149 de calorii.

Gust:

Unii spun că ouăle de rață au un gust mai intens decât ouăle de pui, ceea ce se datorează probabil conținutului mai mare de grăsimi din ouăle de rață. Ouăle de rață au, de asemenea, o textură ușor diferită de ouăle de găină. Tind să fie mai cremoase și să aibă o consistență mai groasă. Pentru mulți, gustul de ou de rață este mai intens decât gustul celui de găină.

Putem folosi ambele tipuri de ouă la gătit?

Normal! Putetem folosi ouă de rață în orice rețetă care necesită ouă de găină. Dar, din cauza dimensiunii lor mai mari și a conținutului mai mare de grăsimi, este important ca rețetele să fie ajustate. De exemplu, dacă o rețetă necesită două ouă de pui, este posibil să avem nevoie doar de un ou de rață, scrie site-ul knowledgenuts.com.

Care ou este mai bun, de rață sau de găină?

Răspunsul la această întrebare este o chestiune de preferință personală. Dacă sunteți în căutarea unui ou cu mai mulți nutrienți, poate doriți să optați pentru un ou de rață. Pe de altă parte, dacă vă preocupă caloriile sau grăsimile, un ou de găină ar fi cea mai bună alegere.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot