Care este cel mai rapid tren din lume?

17.03.2020
Care este cel mai rapid tren din lume?

Transportul în comun este un serviciu public de care se bucură toată lumea. În ziua de astăzi, totul este la mare viteză, iar tehnologia a împins umanitatea într-o nouă eră. Cea a vitezei.

În felul acesta au apărut trenurile de mare viteză, care fac senzație. La propriu și la figurat. În țările dezvoltate, lumea se bucură de aceste invenții care scurtează mult timpul petrecut în transportul în comun. Totuși, care este cel mai rapid tren din lume?

În momentul de față, cel mai rapid tren din lume este cel numit Shanghai Maglev din China. Acesta este primul Maglev comercial de mare viteză cu viteză de croazieră de 431 km / h (268 mph).

Linia de tren face legătura între aeroportul internațional Shanghai Pudong și gara rutieră Longyang (la marginea centrului Pudong), unde pasagerii  pot schimba cu metroul din Shanghai pentru a-și continua călătoria în centrul orașului. Construirea liniei a costat 1,2 miliarde de dolari. Cu viteză maximă, călătoria durează 7 minute și 20 de secunde pentru a parcurge distanța de 30 km.

Cât a durat construcția liniei?

Construcția liniei a început pe data de 1 martie 2001, iar serviciul public a început la 1 ianuarie 2004. Cea mai mare viteză comercială operațională a acestui tren este de 431 km / h (268 mph), ceea ce îl face cel mai rapid tren din lume în serviciile comerciale obișnuite de la deschiderea sa în aprilie 2004.

În timpul unui test non-comercial desfășurat pe data de 12 noiembrie 2003, trenul Maglev a atins o viteză record de 501 km / h (311 mph). Shanghai Maglev are o lungime de 153 metri (502 ft), o lățime de 3,7 metri (12 ft), o înălțime de 4,2 metri și o configurație de trei clase și poate transporta 574 de pasageri.

Un tren poate atinge 350 km / h (217 mph) în 2 minute, și poate ajunge la viteza maximă normală de funcționare de 431 km / h (268 mph).

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot